Z ambiciózního projektu, který měl využít emulátory PS3 a X360 ke spuštění původního Red Dead Redemption na PC, nic nebude. Společnost Take-Two na autora podala tři žaloby u soudu v New Yorku a definitivně zastavila vývoj.

Už v září/septembru zástupci Take-Two říkali, že nejsou spokojeni s prací fanouška a žádají, aby zastavil práce na modifikaci. Modder Johnathan Wychoff se ale před měsícem rozhodl pokračovat a byl přesvědčen, že nic nezákonného nedělá. Take-Two ale měli jiný názor a na Johnathana Wyckoffa podali u newyorského soudu rovnou tři žaloby. Vydavatel v nich tvrdí, že Wychoff nezákonně používá assety z GTA V a nelegálně využívá prvky z PC verze Red Dead Redemption 2. Definitivní stopku ale projektu vystavila skutečnost, že mělo jít o komerční produkt. Wychoff totiž vybíral finanční prostředky skrz Patreon.

Netrvalo dlouho a Wychoff potvrdil, že již nemá v plánu s vývojem pokračovat. Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project tak bude zapomenut a hráči se přes emulátor nedočkají vylepšené verze, která by nabídla lepší textury, vylepšené uživatelské rozhraní a modely na úrovni.

Když se na žalobu Take-Two podíváme detailněji, tak americká společnost se obávala, že Damned Enhancement Project sníží zájem o koupi budoucího Red Dead Redemption pro PC nebo komerční úspěch expanze Red Dead Redemption do mapy Red Dead Redemption 2. Damned Enhancement Project by údajně zničit trh s oficiální, aktualizovanou verzí.

To je zajímavé, Take-Two totiž oficiálně neoznámili přípravu PC verze Red Dead Redemption, případně nějaké rozšíření pro druhý díl. S největší pravděpodobností jde v tomto případě ale pouze o názor právníků Take-Two a nemusí to hned být potvrzení příprav remasteru, případně rozsáhlého DLC.

Očekáváme, že k soudu nakonec nedojde, když Wychoff vše zastavil.