Herní web Gematsu uvedl, že neoznámená hra Silent Hill: The Short Message se dočkala v Taiwanu svého ratingu. O projektu se neví mnoho informací, nicméně se živě spekuluje, že by se mohlo jednat o jakési demo k připravovanému remaku Silent Hill 2, který bude pohánět Unreal Engine 5. Tomu, že by se mohlo jednat o demo, nasvědčuje samotný název The Short Message, což můžeme přeložit jako krátká zpráva.

Poprvé jsme se o The Short Message dozvěděli také ohlášením věkového doporučení. V září byl totiž odhalen rating pro Jižní Koreu. Ohlášení se týká pouze verze pro PlayStation 5, což nahrává dalším diskuzím, jestli se nebude jednat o exkluzivitu pro konzoli od Sony.

Fanouškům se s touhle zprávou trochu ulevilo, jelikož se šuškalo, že projekt byl zrušen. Nakonec to však vypadá, že The Short Message ještě neřeklo své poslední slovo.

Remake Silent Hillu 2 byl ohlášen na akci v říjnu a na starosti ho má studio Bloober Team, které je známo horory jako Layers of Fear, Observer nebo The Medium. Událost pořádalo samotné Konami a odhalilo zde budoucnost celé značky spolu s několika dalšími tituly.

Vypadá to, že v posledních letech opomíjenou značku čeká velká budoucnost. Kromě již zmíněných her byly totiž oznámeny práce na spin-offu s názvem Silent Hill: Townfall od tvůrců Stories Untold a Observation ze studia No Code. Dalším je Silent Hill F od tchajwanských vývojářů z NeoBards a posledním je trochu netradiční titul Silent Hill: Ascension, který chce spojit prvky hororu a stolních RPG her.

Pokud tedy vše půjde podle plánu, můžeme se těšit na velkou porci strachu. Kdy to bude, je však zahaleno tajemstvím. Žádná data vydání nebyla bohužel oznámena. Více jsme napsali zde.