Pracovní inzerát People Can Fly prozradil první střípky o tajemném projektu Maverick, který autoři Bulletstormu, Gears of War: Judgment a Outriders chystají ve spolupráci s Microsoftem.

Oficiálně víme pouze několik věcí. Titul má rozpočet 30 až 50 milionů dolarů a řadí se do již existující značky. Ta ale nebyla specifikovaná. Z inzerátu polského studia na zkušeného designéra úrovní to vypadá na multiplayerovou střílečku s bitvami proti jiným hráčům.

Uchazeč o tuto práci by měl mít alespoň tříletou praxi. Kromě znalosti osvědčených postupů v oblasti tvorby her a úrovní jsou od něj vyžadovány zkušenost s vývojem map pro PvP. Minimálně tak bude jeden režim zaměřený na boj proti jiným hráčům. Tím se samozřejmě nevylučuje druhý režim s bojem proti umělé inteligence. Nevylučuje se ani příběhová kampaň.

Záhadou je, do jaké existující série se projekt řadí. Spekuluje se o Gears of War. V roce 2007 v People Can Fly vznikla PC verze prvních Gears of War a v roce 2013 se podíleli na Gears of War: Judgment od Epic Games. Že by nějaká předělávka? Rozpočet by tomu odpovídal.

V polském studiu mají plné ruce práce. Kromě projektu Maverick vzniká Gemini ve spolupráci se Square Enix, Dagger (od něho nedávno dala pryč Take-Two) a ještě záhadnější projekty Victoria, Bifrost a Red. Něco má být akční adventura, další nová značka pro virtuální realitu a poslední je údajně RPG střílečka pro PlayStation.

V lednu/januári letošního roku People Can Fly propustili více než 30 lidí. O práci přišli lidé z týmu věnujícího se dosud neoznámené hře s kódovým názvem Project Gemini. Důvodem jsou škrty v rozpočtu a omezení rozsahu. Dalších 20 vývojářů se v rámci People Can Fly přesune na jiné projekty. Pokud platí dřívější informace, tak Project Gemini vyjde v roce 2026.

Upoutávka na Gears of War: Judgment