Koncem února u hráčů vzbudila zvědavost survival akce Terminator: Survivors, kterou společnost Nacon představila minutovým trailerem. Ten lákal do otevřeného světa zpustošeným Soudným dnem. Dnes se dozvídáme nové detaily.

Důležité informace se objevily v otázkách a odpovědích na Steamu. Hra se odehrává v roce 2009, čtyři roky po katastrofických událostech Soudného dne. Skynetu se téměř podařilo vyhladit lidstvo. Přežili pouze ti, co byli dostatečně vzdáleni od epicenter jaderných výbuchů nebo našli útočiště v protijaderných bunkrech. Teď musejí čelit nové éře v postapokalyptickým radioaktivním prostředí. Různé frakce soupeří o nadvládu nad územím a životně důležitými zdroji.

Dalo by se říct, že každá skupinka se snaží přežít a urvat si kus pro sebe. Ze začátku si jen málokdo uvědomuje, kdo stojí za jaderným útokem. Uprostřed chaosu však neustále číhá hrozba: osamělý T-800. Tenhle nebezpečný stroj byl vyslán Skynetem, aby zabil zbývající lidi a zajistil vítězství ve válce budoucnosti. Bezprostřední přítomnost T-800 má vzbuzovat strach a úzkost stejně jako v prvních dvou filmech Terminátor.

Nacon popisuje T-800 jako neúprosného lovce, kterého nejde zastavit. Kromě tohoto stroje budou hráči čelit přeživším ovládaných umělou inteligenci, protože vývojáři neplánují PvP. Příběh bude možné hrát o samotě, stejně tak v kooperaci až se třemi přáteli.

Originální příběh má být bohatý s vedlejšími dějovými liniemi a úkoly. Seznámíme se se známými postavami z filmů, stejně tak ze zcela novými tvářemi důležitými pro děj. Ty možná budou hrát roli i v základně, která nám bude na začátku přidělena. Později ji bude možné rozšiřovat a vylepšovat. Postupně se dostaneme také k různým typům vozidel.

Co některé zklame, tak je informace o kameře pouze z pohledu první osoby. Žádný pohled z třetí osoby ve hře nebude. Naopak potěší, že v singleplayeru nebude nutné připojení k internetu.

Kdo se zajímal o verzi Unreal Enginu, tak jde o Unreal Engine 5. O kvalitách Terminator: Survivors se budou moci přesvědčit první hráči, brzy by měla začít registrace do soukromých playtestů. Vydání v předběžném přístupu je naplánováno na 24. 10. letošního roku. Později hra dorazí na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.