O PlayStationu 5 jsme oficiálně slyšeli doposud jen z pohledu hardwaru. Je to tím, že práce na operačním systému a uživatelském rozhraní stále probíhají. Na veřejnost se toho tedy moc nedostává. Když už něco, tak jde o spekulace nebo toužebná přání fanoušků konzole od Sony.

Od různých vývojářů jsme v posledních týdnech slyšeli, že pro Sony je důležitý nejen hardware, ale také samotný operační systém, který má zpříjemnit používání PS5. Známý novinář Jason Schreier z Kotaku na tyto informace navázal a prozradil, že systém PS5 je fascinující a načte hru okamžitě.

„O operačním systému PS5 jsem slyšel několik fascinujících věcí. Hraní her na PS5 by mělo být stejně snadné jako si pouštět obsah na Netflixu. Chtějí, aby hráči mohli načíst hru okamžitě, říká Schreier s tím, že okamžité načtení hry má přispět k tomu, aby lidé více hráli a nezapnuli konzoli pouze v případě, že mají několik hodin volného času. Jinými slovy, k PS5 nás chce Sony dostat i v době, kdy máme jen pár desítek minut na hraní.

PlayStation 5 je v plánu na konec letošního roku. Ještě jsme neviděli vzhled konzole a nevíme ani prodejní cenu. Sony slibuje, že se postupně vše dozvíme.

Přečtěte si další články o PS5: