Osm měsíců po vydání adventury Syberia: The World Before na PC se hry dočkají i majitelé konzolí PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Do příběhu Kate Walkerové a Dany Rozeové se budou moci hráči pustit 15. 11. tohoto roku, oznámila společnost Microids. Zároveň se pochlubila, že tyto verze vstoupily do takzvané gold fáze – po obsahové stránce jsou hotové, teď se bude jen optimalizovat a opravovat případné chyby.

Pokud byste si chtěli Syberia: The World Before zahrát na PS4, Xboxu One nebo Nintendu Switch, tak si budete muset počkat. Tyhle verze jsou v plánu někdy na příští rok.

U PS5 a Xbox Series X/S verzí nabídne vydavatel sběratelskou edici s plnou hrou, steelbookem, figurkou obou hrdinek, artbookem, klíčenkou, hrací skříňkou, litografií, digitálním soundtrackem, mapou Vaghenu a dalšími předměty. U příležitosti 20. výročí série se bude prodávat ještě limitovaná edice.

PC verze Syberia: The World Before obsahuje české titulky. Očekáváme je také u konzolí.

DVA PŘÍBĚHY

Syberia: The World Before přináší nový, emocemi nabitý příběh nejen ostřílené právničky Kate Walkerové, ale i mladé dívky Dany Rozeové. Hra je situována do několika časových období v rozmezí let 1937–2005 a zavede hráče na dobrodružnou výpravu překonávající hranice kontinentů i samotného času. Dle řady kritiků se jedná po všech stránkách o ten nejlepší díl série vůbec. Naše recenze.

Vaghen, 1937: Dana Rozeová je sedmnáctiletá nadaná dívka, které je prorokována zářná kariéra výtečné klavíristky. Nad její budoucností se však začíná vznášet temný stín – Evropa se nachází na prahu druhé světové války a společnost zamořuje fašismus, který staví některé národy nad propast mezi životem a smrtí.

Tajga, 2004: Kate Walkerová byla uvězněna a nasazena na práci v solném dole v odlehlé pustině Dálného východu. Snaží se zde přežívat, jak nejlépe dovede, dokud nedojde k tragické události, která ji nasměruje k novému dobrodružství, naplněnému pátráním po její vlastní identitě.