Pokud máte rádi hry s Pokémony, ale chtěli byste si vyzkoušet trochu jinou hratelnost, možná vám udělá radost nová hra v předplatném Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Je jí Pokémon Mystery Dungeon: Red Rescue Team. Ve službě se objeví 9. srpna/augusta.

Hra původně vyšla v roce 2005 pro Game Boy Advance a jde o roguelike spin-off, kde se hráč, který je dítě přeměněné v Pokémona, přidá ke skupině dalších Pokémonů a společně se prodírají náhodně generovanými dungeony.

Za hrou nestojí Game Freak, jak je u série zvykem, ale Chunsoft, vývojáři známí například prvními pěti díly Dragon Quest. Jsou rovněž autory série Mystery Dungeon, ze které tato hra vychází. Podobně jako hlavní série Pokémonů, i tento spin-off vyšel ve dvou verzích, Red a Blue. Blue nebude dostupná v předplatném, protože tato verze vyšla na Nintendo DS a k hrání používala obě obrazovky.

Rovněž to není poprvé, co se hra podívá na Switch. Její remake Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX vyšel na tuto konzoli v roce 2020. Ten do hry přidal mechaniky z dalších dílů.

Podle serveru Insider Gaming by tato verze měla mít vylepšený vizuál a další drobné funkce jako automatický pohyb postav po zmáčknutí tlačítka L.

Hra je dostupná pro majitele rozšířeného předplatného Nintendo Switch Online + Expansion Pack. Kromě dalších her pro Game Boy Advance jsou jeho součástí i knihovny her z Nintendo 64 a Sega Genesis.

Co se dalších předplatných týká, známe už nabídku PlayStation Plus na srpen. V Game Passu se pak můžeme těšit na Mafia: Definitive Edition.