Switch je v současnosti jedna z nejrozšířenějších herních konzolí, o tom svědčí i to, že hry této platformy v minulých letech atakovaly první příčky žebříčků. Bývalý prezident Nintenda Reggie Fils-Aimé přiznává, že Switch byl po neúspěšném Wii U poslední nadějí na úspěch japonské společnosti.

Fils-Aimé se minulý týden objevil na New York Gaming Awards Twitch streamu a mimo jiné mluvil právě o době mezi lety 2014 a 2016, kdy se společnost soustředila na svou novou konzoli Wii U.

Přečtěte si také: Ve středu uvidíme hry, co vyjdou na Nintendo Switch

Wii U ve své době nedosahovalo takových výsledků ve výkonu, aby dostačovalo konkurenci. To vyústilo v nedostatek titulů a mizivou popularitu s asi jen 13 miliony prodanými kusy od vydání v roce 2012.

„Lidé zapomínají, že když bylo vydáno Wii U, výkon byl v poměru velmi špatný, myslím, že to byla nejhorší platforma podle prodejů, možná byl Virtual Boy trochu horší, ale Wii U na trhu dosahovalo dost radikálně špatných výkonů“, zmínil bývalý prezident Nintenda.

Dodal také, že Switch znamenal pro společnost v podstatě „všechno nebo nic“.

„V té době byla Wii U poddimenzovanou konzolí, pro kterou nikdo jiný, než Nintendo nechtěl vyvíjet hry. Kromě toho nikdo také ty hry nechtěl hrát. Bylo to pro společnost tak zvláštní období, že jsem rád, že je to minulost.“

A jak se Switchi daří? Závratnou rychlostí se konzole blíží k 80 milionům prodaných kusů. Už nyní Switch překonal Nintendo 3DS, které má na kontě 75 milionů.