Ekonomická strategie Surviving Mars, ve které stavíte a spravujete první marťanskou kolonii, nezemřela. Místo toho změnila vývojáře a láká hráče na nový obsah. Ten bude rozdělen na bezplatné aktualizace i placené dodatečné balíčky pro PC, PlayStation 4 a Xbox One verze hry.

Vše má na starost studio Abstraction Games, které je podepsáno za konzolovými porty Hotline Miami a Pixel Piracy. Původní tvůrci z týmu Haemimont Games (Tropico) se věnují Surviving the Aftermath a dalším projektům.

Společnost Paradox Interactive slibuje, že v pondělí 15. 3. vyjde nová aktualizace zaměřená na cestovní ruch. Na Marsu se budete moci soustředit na turistický průmysl. Mějte ale na paměti, že návštěvníci mohou být vybíraví. Musíte myslet na jejich blaho a stavět hotely, zábavní parky a další budovy, abyste získali pozitivní hodnocení. Čím vyšší skóre vaše kolonie bude mít, tím více odměn a peněz budete mít.

Silva, člen komunity, jenž téměř tři roky pracuje na různých modifikacích pro Surviving Mars, navázal spolupráci s Paradox Interactive a společně s nimi chystá doplněk In-Dome Buildings Content Creator Pack s 8 novými budovami. DLC bude stát 4,99 eur.

To ještě není vše. Abstraction Games v letošním roce chtějí hráčům nabídnout placenou expanzi. Podrobnosti k dispozici nejsou. Posledním přírůstem byla Green Planet v polovině roku 2019.

Při této příležitosti se vydavatel pochlubil, že Surviving Marspřes 5 milionů hráčů. Pokud hru nemáte, tak na Epic Games Store si ji můžete do 18. 3. zdarma přidat do svého katalogu. Na GOG bez DRM stojí 10 eur a na Steamu necelých 30 eur.