Přestože bylo na konci března ambiciózní pokračování skvělého survivalu The Forest odloženo z května na říjen letošního roku, tak přicházejí nové informace. Ty nám dávají lepší představu o tom, co můžeme od nového projektu studia Endnight Games čekat.

Sons of the Forest bude více hororový survival, jenž má být po všech směrem propracovanější ve srovnání s The Forest. V novém příběhu se hlavní hrdina vydá na odlehlý ostrov, aby našel zmizelého miliardáře. V tom se ocitnete v pekle zamořeném kanibaly.

Abyste přežili, musíte vyrábět vybavení, stavět a bojovat. Bude pouze na vás, jak se pokusíte přežít, a jakým způsobem budete prozkoumávat ostrov. Můžete sami, případně ve více hráčích skrz online kooperaci. V takovém případě můžete s hráči sdílet předměty a spolupracovat při budování obrany, průzkumu nad zemí i pod zemí...

„Sami rozhodujete, co budete dělat, kam půjdete a jak nejlépe přežijete. Neexistují žádné NPC postavy, které by na vás štěkaly rozkazy nebo vám zadávaly úkoly, které nechcete plnit. Vy vydáváte rozkazy, vy rozhodujete, co se stane dál,“ uvádějí vývojáři na Steamu.

V tomhle světě nikde není bezpečno, bojovat budete proti celé řadě zmutovaných stvoření. Přezdívá se jim démoni a někteří jsou podobní lidem a jiní se nepodobají ničemu, co jste kdy viděli. Když budete šikovní, budete mít k dispozici nejen sekery, ale také pistole, omračující obušky a další zbraně.

„Lámejte klacky a rozdělávejte ohně. Sekerou vysekávejte okna a podlahy. Postavte si malou chatu, nebo přímořský komplex, volba je na vás,“ přidávají tvůrci.

Velkou novinku představuje měnící se roční období, které vás donutí přizpůsobit se. Například na jaře a v létě můžete lovit čerstvé lososy přímo z potoků. Hlavní by pro vás mělo být získat maso na chladné zimní měsíce. Je nutné pamatovat na to, že na ostrově nejste sami, až přijde zima a jídla a zdrojů bude ubývat, nebudete jediní, kdo bude hledat jídlo.