Polští tvůrci úspěšné a nevšední akce Superhot představili detailněji samostatné rozšíření s podtitulem Mind Control Delete, které vyjde 16. 7. letošního roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Hráči, kteří si zakoupili nebo zakoupí původní Superhot k 16. 7. budou mít Mind Control Delete zdarma.

Jde o dva miliony hráčů, bez kterých by se tvůrci nemohli do tohoto projektu pustit. Nabídka se nevztahuje na hry z předplatného a na bezplatné kopie. V současné době nebude samostatná expanze podporovat virtuální realitu. Mind Control Delete byl nějakou dobu v předběžném přístupu na Steamu, kde si ho hráči chválí. Hra je vybudována na základech Superhot a Superhot VR.

Mind Control Delete je dle tiskové zprávy mnohem větší než předchůdci a má hráče uchvátit svým světem na celé dny plné čím dál výbušnějšího zpomaleného souboje. Vývojáři slibují více mechanismů v arzenálu, možnost experimentovat s různými styly hry, všelijakou výbavu pro postavu a více postav, které můžete ovládat. Dále více síly, kterou můžete během hry nashromáždit a získat schopnosti, hacky a speciální techniky k poražení vlny čím dál nebezpečnějších nepřátel.

Superhot je akce z pohledu první osoby, ve které každý váš pohyb, výstřel nebo útok na nepřítele spustí čas. K tomu nemáte žádnou regeneraci zdraví.

„Čas běží, jen když běžíš ty. Nepřátelé se řítí ze všech stran. Máš kompletní kontrolu, zatímco se musíš prostřílet a prosekat desítkami a desítkami čím dál náročnějších bojových střetů. Čím blíž budeš k jádru, tím budeš silnější. Dáš dohromady arzenál schopností a zbraní. Odkryješ střípky vzácných znalostí - odhalíš smysl, po kterém tolik prahneš,“ popisují hru její autoři.