Známý organizátor a moderátor Geoff Keighley ještě před vypuknutím globální pandemie koronaviru odešel od E3 a hlásal, že by se vydavatelé z celého světa měli spojit a ukázat hráčům své novinky. Pořadatel The Game Awards se rozhodl uspořádat Summer Game Fest, který nepotrvá týden, ale několik měsíců.

Už z prvních informací se patrné, že tenhle letní herní festival bude velkolepý. Zatímco E3 trvá týden, tak tahle nevšední událost nám bude novinky přinášet od května do srpna. Těšit se máme na odhalení nových her, trailery i na novou generaci konzolí, která je pro Summer Game Fest velmi důležitá.

V současné době máme potvrzeny známé společnosti jako je Microsoft se svým Xboxem, Sony s PlayStationem, CD Projekt RED s Cyberpunkem 2077, 2K Games, Activision, Bandai Namco, Bethesda, Blizzard, Bungie, Electronic Arts, Private Division, Riot Games, Square Enix, Steam, Warner Bros nebo Digital Extremes. Tím pádem můžeme očekávat kupříkladu Diablo 4, nového Batmana, letošní Call of Duty, sportovní tituly od EA či hry pro Xbox Series X a PlayStation 5.

O dalších společnostech zapojených do Summer Game Festivalu se dozvíme v následujících týdnech.

V rámci Summer Game Festivalu si budou moci uživatelé Steamu, Xboxu a dalších platforem zahrát demoverze a vyzkoušet vybraný herní obsah po omezenou dobu. Podrobnosti budou opět později.

Zajímavé je, že podle organizátora je na vydavatelích a vývojářích, jakým způsobem do Summer Game Festu vstoupí. Mohou zveřejnit pouze trailery a gameplay videa ze svých her, případně uspořádat větší tiskovou konferenci. Jak se zdá, čekají nás zajímavé měsíce. Jinými slovy, je i na společnostech, kdy odhalí své novinky.

K tomu Geoff Keighley dodal, že Summer Game Fest vyvrcholí v srpnu v rámci virtuální události Night Night Live Games, která se původně koná v rámci Gamescomu.