Je Star Wars: Knights of the Old Republic Remake nadále ve vývoji? Nad touhle otázkou si lámou hlavu fanoušci už pěknou dobu. Mohou se ale uklidnit. Moderní předělávka tohoto akčního RPG byla zmíněna ve zprávě investiční skupiny.

Investiční skupina tvořena společnosti Aleph Capital Partners a Crestview Partners se pochlubila významnou kapitálovou investicí do Saber Interactive. Studio představuje jako přední nezávislou vývojářskou firmu pro všechny hlavní platformy. Má za sebou úspěšné hry Warhammer 40,000: Space Marine 2 (vydáno 9. 9. 2024), World War Z, SnowRunner, Expeditions: A MudRunner Game nebo Insurgency: Sandstorm.

A teď to přijde. U připravovaných titulů skupina zmiňuje Star Wars: Knights of the Old Republic, Jurassic Park: Survival, John Carpenter's Toxic Commando, A Quiet Place: The Road Ahead, RoadCraft a Tempest Rising. Máme tedy potvrzeno, že po Aspyru se práce nad Kotorem ujali v Saberu a pokračující ve vývoji.

Díky této investici mohlo vedení Saberu splatit veškeré dluhy vůči Embracer Group v souvislosti s nedávným odkupem vedeným managementem, informuje investiční skupina.

Star Wars: Knights of the Old Republic Remake byl oznámen v roce 2021 pro PlayStation 5 a PC, kdy na něm už tři roky pracovalo studio Aspyr. Společnosti Sony a Embracer Group ale neměly být s vývojem spokojeny, práce na nějakou dobu postavily a poté se vše přesunulo přímo pod Saber. Naposledy o hře v dubnu tohoto roku promluvil generální ředitel Saberu. Od té doby se však Saber odtrhl od Embraceru.