Fanoušci Cyberpunku 2077 už nebudou v klubu „Odložili nám hru pár dní před vydáním“ zcela sami. Přidají se k nim milovníci real-time strategií, kteří ke konci ledna očekávali titul Stronghold: Warlords, který ale nakonec vyjde o něco později.

Informovali o tom samotní vývojáři, kteří přidali příspěvek oznamující odklad na svůj Twitter. V něm vývojáři z Firefly Studios s „hlubokými výčitkami“ odkládají svůj nejnovější titul ze série Stronghold o šest týdnů, tedy na 9. 3. 2021. Navíc také slibují, že tento druhý odklad bude tím posledním, a hra opravdu vyjde začátkem března.

Důvodem tohoto odložení tentokrát není globální pandemie koronaviru, ale jde o problém s multiplayerem, na který vývojáři v průběhu testování narazili. Dle nich není tento režim v tuhle chvíli připraven na vydání, a i když se snažili vše stihnout včas, prostě potřebují více času na jeho doladění.

Vývojáři dokonce zvážili možnost vydání hry bez multiplayeru. Ten by následně přidali jako součást budoucí aktualizace, jakmile by byl v ideálním stavu. Tenhle nápad ale zavrhli, protože už před rokem hráčům slíbili, že zcela funkční multiplayer bude v Stronghold: Warlords dostupný již v den vydání.

Ke konci oznámení vývojáři děkují fanouškům za jejich podporu a trpělivost a říkají: „Žádná studia si nepřejí odklady, především takhle blízko před vydáním, a můžeme se pouze omluvit za způsobené zklamání. Nicméně, je to nezbytné, jestli chceme pro všechny excelentní zážitek, plný zážitek se Stronghold: Warlords až vyjde 9. 3. 2021."

Stronghold: Warlords vyjde tedy 9. 3. pro PC. Hru si můžete pořídit klasicky v digitální podobě na Steamu nebo pokud jste fanoušky série, nabízí se vám limitovaná edice, která kromě hry samotné obsahuje například unikátní artbook v pevné vazbě a herní soundtrack na CD.

Stronghold: Warlords je další kapitola z legendární série strategických her v reálném čase od herního studia Firefly Studios a jde o zcela první hru od tohoto studia se zaměřením na oblast a hospodářství Dálného východu. Ve hře Warlords převezmete velení nad hordami Mongolů, imperiálními válečníky a klany Samurajů a vrhnete se na obléhání japonských hradů a opevněných čínských měst. Podrobte si legendární vojevůdce za využití nových obléhacích zbraní poháněných střelným prachem s pomocí klasických jednotek a zcela nových herních mechanik, které jsou v herní sérii Stronghold naprostou novinkou.

Hra Stronghold: Warlords umožní hráčům zcela poprvé najímat, cvičit a velet všem lordům napříč bitevním polem v podobě herních vojevůdců Warlords. Každý z vojevůdců pod tvým velením podporuje s pomocí unikátních perků tvé strategické dovednosti a vylepšitelné schopnosti. Nechte je pracovat v oblasti průmyslu, udržování hranic, výrobě zbraní nebo spojte své síly a provádějte drtivé útoky. Každá kampaň, mise, šarvátka či bitva pro více hráčů nabídne novou skupinu vojevůdců a nové strategické mechaniky k objevení.