S blížícím se datem vydání se dozvídáme více o Stellar Blade. Rychlá a zběsilá akce přibližuje tři bosse a vedlejší postavy v samostatných videích. Ty následují po videu zaměřeném na hlavní hrdinku.

Pokud jste hráli demoverzi, tak vás dva ze tří bossů nepřekvapí. Okřídlená Naytiba se objevila v úvodní části a pochlubila se výjimečnou rychlostí. S druhým, Stalkerem, jste mohli poměřit síly v režimu Boss Challenge, který se odemkne po dokončení dema. Oba jsou klasifikováni jako alfa bossové. Třetího si můžeme prohlédnout až nyní. Zaujme hlavou ve tvaru kola.

Ve studiu Shift Up chtěli vytvořit nepřátelské potvory, které jsou záměrně strašidelné a zneklidňující. Proto jim chybí oči a mají podivné tváře. Omrknout je můžete ve videu nahoře.

V bitvě proti neznámé entitě, která je dostatečně mocná na to, aby zničila lidstvo, nám budou pomáhat Tachy, Lily a Adam. Tachy je velící důstojnice sedmé výsadkové jednotky, která dá hlavní hrdince k dispozici všechny své zkušenosti a bojové dovednosti, aby jí pomohla přežít. Lily je mladá, ale brilantní technička, která využije svůj talent k vylepšení vybavení Eve z toho, co hlavní hrdinka během kampaně získá.

Důležitou roli hraje také Adam, jenž putuje pustinou. Právě Adam nás zavede do Xionu, posledního města na Zemi. S pomocí Adama – a později i inženýrky Lily – Eve přísahá, že bude pokračovat ve své misi: tedy úplné likvidaci Naytibů.

Po vývojové stránce je hra Stellar Blade hotová a vyjde 26. dubna/apríla 2024 na PlayStation 5. Vývojáři jsou překvapeni tím, že někteří v demoverzi strávili více než 50 hodin. To považující za ohromující i děsivé zároveň.

Stellar Blade má dobře našlápnuto, podle analytické společnosti Ampere Analysis je o demo této RPG sekačky větší zájem než o Final Fantasy VII Rebirth. Demo Stellar Blade mělo mít ve špičce 690 tisíc hráčů, zatímco Final Fantasy se dostalo jen na 380 tisíc. Potenciál Stellar Blade je ale mnohem větší a po vydání by hra mohla překonat 4 miliony hráčů. Zejména za přispění menší kontroverze s vyzývanými oblečky.

Pokud jste ještě nehráli, tak nadále si můžete z PS Store stáhnout demoverzi. A nezapomeňte na naše dojmy.