Pokud máte nainstalovanou beta verzi Steam klienta, budete si moci zapojit DualSense i ke svému počítači. Je tu ale jeden menší háček, kvůli kterému klidně zůstanete u svého starého ovladače. Jde totiž o to, že Steam sice začal podporovat připojení ovladače k PC, ale jeho speciální funkce si bohužel neužijete.

Pokud se vám DualSense dostal do rukou nebo jestli jste četli či viděli naši recenzi na Astro's Playroom, tak víte, že u PlayStationu 5 nedělá ten next-gen rozlišení 4K a 60 snímků za sekundu, ale právě ovladač DualSense se svými funkcemi. Ten přišel se skvěle zpracovanou haptickou odezvou, adaptivními triggery a k tomu všemu padne do ruky jako ulitý. Zde si inženýři ze Sony dali opravdu záležet, což je na finálním produktu dost poznat.

Přečtěte si také: The Last of Us Part II a God of War na PS5 s podporou hmatové odezvy

Takže pokud se rozhodnete připojit si DualSense ke své herní sestavě, bude to jen z důvodu, že vám dobře sedne do rukou. Tak by tomu ale mohlo být jen dočasně. Podle všeho ve vzduchu visí jistá šance, že by v budoucnu mohla dorazit aktualizace, jež přidá podporu speciálních funkcí ovladače. Tím by vývojáři počítačových her dostali další prvek, který by mohli zakomponovat do svých nových titulů.