Peter Hines se po 24 letech loučí s Bethesdou. Nehledejte za tím nějaký velký příběh. Podle svého vysvětlení odchází, aby se věnoval jiným vášním a zájmům a měl více času na vychutnávání života.

Hines je jednou z nejznámějších postav Bethesdy. Byl šéfem Bethesda Softworks, tedy vydavatelské části známé firmy stojící za sériemi The Elder Scrolls a Fallout. Vidět jsme ho mohli na tiskových konferencích. Po vydání Starfieldu ale uznal, že jde o vrchol jeho kariéry a rozhodl se pro změnu.

„V žádném případě to neznamená sbohem. Moje láska k Bethesdě a jejím lidem nikdy neochabla a nikdy nepřestanu být součástí této neuvěřitelné komunity, kterou jsme vybudovali,“ uvedl a poděkoval všem ve firmě.

„Děkuji stovkám a tisícům fanoušků, se kterými jsem se za posledních 24 let mohl setkat a promluvit si s nimi. Vaše energie, kreativita a podpora byly velkou součástí mé cesty. Těším se, až spolu s vámi zažiji další část dobrodružství.“

Bethesda ocenila jeho roli při reprezentování Bethesdy na veřejnosti, která tvořila jen malou část jeho práce. Způsob, jakým Bethesdu reprezentoval, se měla přenést do hodnot společnosti: autenticita, integrita a vášeň.

„Jsme mu vděční za jeho 24 let vedení a přejeme mu v této další kapitole jen to nejlepší,“ dodala Bethesda.

V březnu 2021 dokončil Microsoft akvizici ZeniMax Media s Bethesdou. Starfield vyšel 6. 9. letošního roku (hráči s dražší edicí si mohli zahrát o pět dnů dříve) a 19. 9. bylo oznámeno, že si vesmírné RPG zahrálo 10 milionů hráčů, což je nejlepší start v historii Bethesdy. Hra je součástí Game Passu.