Majitele konzole Nintendo Switch a příznivce ságy Star Wars už možná napadlo, kde vězí Star Wars: Knights of the Old Republic 2 - The Sith Lords. První díl z roku 2003, který vytvořilo studio BioWare, je koneckonců na Switchi k dostání už nějaký ten pátek, ale po pokračování od Obsidianu jako kdyby se slehla zem. Naštěstí není třeba se bát, že by na hru původně vydanou na PC a Xbox na konci roku 2004 už nikdy nedošlo. Na akci Star Wars Celebration totiž konečně došlo k oficiálnímu oznámení portu Knights of the Old Republic 2 na Switch.

KOTOR 2 ve verzi pro stávající konzoli od Nintenda má tradičně na svědomí studio Aspyr, které na Switch dostalo už první díl, The Force Unleashed, Republic Commando, Episode 1 Racer, Jedi Knight: Jedi Outcast nebo Jedi Knight: Jedi Academy. Hra bude k dostání už 8. června/júna 2022 a kromě veškerého obsahu původní hry nabídne vyšší rozlišení, lepší optimalizaci a někdy po vydání dokonce populární modifikaci The Sith Lords Restored Content ve formě DLC.

To může být poměrně nečekaný krok, projekt The Sith Lords Restored Content je dnes však považován za důležitou součást optimálního zážitku ze Star Wars: Knights of the Old Republic 2. Mnozí fanoušci včetně autora tohoto článku se nebojí označit KOTOR 2 za vůbec nejlepší Star Wars hru všech dob, pravdou ale je, že prošla náročným vývojem a při vydání ji sužovala řada technických problémů. A navíc museli tvůrci z Obsidianu vystřihnout nějaký ten obsah, aby stihli šibeniční termín vydání. The Sith Lords Restored Content tohle všechno napravuje a obnovuje, a tak vlastně dává smysl, že se s modem setkáme i na Switchi. Na PC je aktuálně modifikace nejlépe k dostání přes Steam Workshop.

Připomínáme, že Aspyr ve spolupráci se studiem Saber Interactive připravuje také plnohodnotný remake Star Wars: Knights of the Old Republic. Ten však aktuálně míří pouze na PC a PlayStation 5.