Po několika nepovedených a zrušených projektech pojících se k velmi oblíbenému galaktickému světu Star Wars všichni nadále tajně doufali, že se objeví někdo, kdo další herní adaptaci Star Wars skutečně přeci jenom zrealizuje. A také se objevilo. Z poslední E3 jsme si odnesli, že nový hvězdný projekt je v plánu a na starost si ho vezme dnes poměrně oblíbené studio Respawn, které po svém příjemném Titanfallu a nedávném úspěchu free-to-play battle royal hry Apex Legends, sklízí samá slova chvály. Není tak divu, že si hráči od Jedi Fallen Order začínají slibovat skutečně hodně.

Doposud jsme se toho ale moc nedozvěděli. Pravděpodobně by se mělo jednat o akční adventuru odehrávající se dějově mezi třetím (Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů) a čtvrtým (Star Wars: Epizoda IV – Nová Naděje) dílem. Do toho víme, že se chopíme učedníka řádu Jedi, který přežil Rozkaz 66, což je událost Klonových válek, během které se klonovaní vojáci Velké armády republiky obrátili proti řádu Jedi.

Takové informace rozhodně nejsou k zahození, ale nejedná se o žádné podrobné detaily. To by ale naštěstí měla změnit nadcházející Star Wars Celebration konající se od 11. do 15. dubna v Chicagu. Jedná se o jednu z největších oslav tohoto galaktického mezihvězdného světa, kdy se sjíždějí fanoušci z celého světa vždy na jedno specifické místo. A dle dostupných informací by se plné odhalení Jedi Fallen Order mělo odehrávat právě zde, a to přesně 13. dubna. A kromě dříve nikdy nezveřejněných detailů bychom se měli dočkat i prvního pohledu na hru. Tak pojďme doufat, že na podzim, kdy je hra očekávána, dostaneme to, co si jakožto příznivci Star Wars skutečně přejeme.