Amy Hennig, videoherní matador. Známá je především svou prací jako scenáristka a režisérka série Uncharted ve studiu Naughty Dog. Její kariéra však sahá daleko dál do historie. To na druhou stranu Dominic Robilliard (i když s 20 lety v oboru) stále na svoji slávu čeká.

To by se nyní mohlo zlomit, jelikož tito dva lidé spojí své síly při vývoji další hry ze světa Star Wars. A spolupráce by to mohla být více než zajímavá. Stejně jako Amy se i Dominic stal obětním beránkem, když společnost Disney odkoupila Lucasfilm a s ním i značku Star Wars, načež začaly velké změny.

Titul Star Wars 1313, kde Dominic působil jako režisér a nacházel se již v pokročilé fázi vývoje, byl zrušen v návaznosti na uzavření LucasArts, herní divize Lucasfilmu. Ve hře jsme se měli zhostit mladého lovce odměn Bobu Fetta na jeho dobrodružstvích v temných uličkách planety Coruscant. Titul měl být také drsnější a vyzrálejší než ostatní herní Star Wars té doby.

ZRUŠENÝ STAR WARS 1313

Amy okusila podobné zklamání, když pracovala na Star Wars titulu ve studiu Visceral Games od roku 2014, jen aby se dozvěděla, že EA studio ruší a s ním i celý projekt. Trvalo to ještě několik let, ale v dubnu loňského roku Amy oznámila (nyní již ve svém novém studiu Skydance New Media) nový projekt zasazený do světa Star Wars.

Dominic byl nejspíš zrušením Star Wars 1313 natolik zklamaný, že při přesunu do studia Amy Hennigové nešetřil svým nadšením, že bude opět pracovat na projektu ze světa Star Wars.

Na svůj Linkedln účet napsal: „Jsem neuvěřitelně šťastný, že se můžu podělit o zprávu, že se přidávám do týmu Amy Hennig a Juliana Breaka ve Skydance New Media jako herní režisér. Spolupracovat v tak úžasné skupině vývojářů a vytvářet v tak ikonických světech, jako je Marvel a Star Wars (opět), je pro mě splněným snem a nemůžu se dočkat, až začnu.“

O této Star Wars hře se toho zatím bohužel moc neví. Mělo by se však jednat o příběhovou akční adventuru. Můžeme jen spekulovat, co vzejde ze spojení spisovatelského talentu Amy Hennig a nové příležitosti pro Dominica Robilliarda. Držme jim palce.

Připomínáme, že Amy Hennig pracuje ještě na akční adventuře s Kapitánem Amerikou a Black Pantherem.