Během posledního zasedání Square Enix se vedly diskuze, zda se má společnost nadále zabývat předělávkami starších titulů. Odkazovaly přitom na úspěch remasteru Final Fantasy Pixel. Sbírka, která obsahuje Final Fantasy I-VI vyšla v dubnu letošního roku.

Jeden z vlastníků akcií na zasedání vyjádřil zájem, že by si opět rád zahrál starší oblíbené hry Square Enix se slovy: „Final Fantasy I-VI Pixel Remaster byl kladně přijat. Jsou nějaké další plány na omlazení starších značek? Osobně bych si rád zahrál Xenogears.“

Co se týče otázky dalších remaků, tak se japonské studio nechalo slyšet, že ve hře je několik nápadů, jak firmu posunout kupředu a co plánují v budoucnu. Takže je to jedna z možných cest, kterými se mohou vydat. Bohužel moc informací jsme se nedozvěděli a Square Enix nechce říct nic specifického.

Kritika padla i na strategii vydávání her, jelikož časové rozmezí mezi vydáváním herních titulů má Square Enix delší než u konkurence. A snaha zjistit, co za tím stojí.

Final Fantasy Pixel Remaster

Odpověď zněla následovně: „Zdržíme se informací o nových hrách, ale pracujeme s několika nápady a doufáme, že se těšíte, s jakými ohlášeními přijdeme v budoucnu. Nebudu zacházet do detailů, ale řeknu, že posílení naší organizace v interním vývoji nám pomůže, jelikož pracovat na velkých hrách se stává neuvěřitelné náročným, což má také vliv na délku vývoje. Doufáme, že posílení naší organizace podpoří rozvoj nejen hlavních titulů, ale také nových značek pod novým manažerským týmem.“

Otázkou tedy zůstává, jestli vzhledem ke zvyšující se náročnosti vývoje nových her, nepřistoupí Square Enix ke strategií remaků starých značek. Remake Final Fantasy VII byl taky velice kladně přijat, a i když se jedná o již sedmý díl, tak je to skvělá vstupní brána pro nové fanoušky této oblíbené značky.