V průběhu tohoto měsíce měla být spuštěna Early Access verze Baldur's Gate 3, ale vedení Larian Studios muselo své plány přehodnotit, zejména kvůli náročnějším pracovním podmínkám způsobeným koronavirem Covid-19.

Prvního aktu dlouho očekávaného pokračování RPG od tvůrců Divinity: Original Sin II se tak dočkáme později. Vývojáři s námi budou další informace sdílet 18. 8. letošního roku. V sedm večer našeho času mají ve spolupráci s moderátorem Geoffem Keighleyem odhalit nové podrobnosti o hře a datum spuštění předběžného přístupu na Steamu.

Early Access verze Baldur's Gate 3 má zahrnout celý první akt hry. Ten bude větší než akt při vydání Divinity: Original Sin II. Hráči si určitě vyzkouší adaptivní boj a dialogové mechaniky. Tvůrci upozorňují, že progres bude omezen na určitou úroveň a některé věci se nemusejí objevit v plné verzi. Ta směřuje na PC a Google Stadia, porty pro konzole nejsou v budoucnu vyloučeny.

Přečtěte si také: Baldur's Gate 3 bude komplexním akčním RPG

Larian Studios jsou připraveni reagovat na zpětnou vazbu hráčů a provádět změny, které dávají smysl. Při tom chtějí přidávat nové mechaniky a funkce společně s dalšími třídami. Pravděpodobné jsou další části příběhu o původu, oddělené regiony, lepší uživatelské rozhraní a mnoho dalšího.