Nákupní horečka ve videoherním světě nekončí. Další akvizice oznámily společnosti Netflix a Epic Games.

Streamovací gigant na poli filmů a seriálů se rozhodl rozšířit svou herní divizi a za 65 milionů eur koupit studio Next Games. To se specializuje na vývoj her pro mobilní zařízení, jde o autory Stranger Things: Puzzle Tales, The Walking Dead: Our World pro rozšířenou realitu a taktického RPG titulu The Walking Dead: No Man's Land.

Next Games zaměstnává přibližně 120 lidí, kteří budou velkou posilou pro Netflix, který chce svým předplatitelům v budoucnu nabídnout více her pro Android a iOS. Před časem Netflix koupil Night School Studio (tvůrci Oxenfree).

Epic Games zase investoval do služby Bandcamp. Jedná se o jeden z nejvýznamnějších hudebních obchodů, který umělcům nabízí mnoho nástrojů pro distribuci jejich hudby.

Podmínky užívání služby Bandcamp zůstanou stejné. Společnost si bude brát z prodeje malá procenta (umělci mají dostávat v průměru 82 % z každého prodeje). V plánu jsou nadále i propagační akce jako jsou Bandcamp Fridays, kde umělci mají 100 procent z prodeje.

V Bandcamp si od akvizice slibují mezinárodní expanzi a rozšíření nabízených služeb. V tiskové zprávě je zmíněné živé vysílání. Epic tvrdí, že společně sdílí vizi vybudovat nejotevřenější ekosystém na světě, který je založen na umělcích.

Připomeňme jinou akvizici. Epic nedávno koupil také studio Harmonix a okamžitě oznámil, že hodlá do Fortnite začlenit hudební zážitky. S nimi má populární bezplatná battle royale akce bohaté zkušenosti.