Společnosti Sony a Insomniac Games oslavují. O Marvel's Spider-Man 2 je mezi hráči velký zájem. Za pouhých 24 hodin se prodalo více než 2,5 milionu kopií a dobrodružství dvou pavoučích hrdinů je nejrychleji prodávanou hrou od PlayStation Studios v historii. Zahrnuty jsou pochopitelně i předobjednávky.

Takový úspěch není zas takovým překvapením, když už Spider-Man z roku 2018 byl hodně populární. Předtím králem PlayStationu bylo God of War: Ragnarök. To si za první týden připsalo přes 5,1 milionu. Tak uvidíme, co dokáže Spider-Man 2.

„V Insomniac Games si kladou neuvěřitelně vysoké nároky, aby hráčům přinesli poutavé a inovativní herní zážitky. Marvel's Spider-Man 2 je třetím dílem série pro PlayStation od Insomniac Games. Hra byla od základu vytvořena tak, aby využila jedinečných vlastností PS5. Cílem bylo navázat na akci, příběh a funkce prvních dvou her,“ řekl Eric Lempel ze Sony.

Spider-Man 2 pochopitelně obsadil první místo v žebříčku nejprodávanějších her za minulý týden ve Velké Británii. Podle GfK si titul připisuje největší krabicové uvedení na PS5 v tomto roce. Má se mu dařit o 5 % lépe než Hogwarts Legacy na PS5. Navzdory tomu má mít o 3 % méně prodaných kusů než God of War: Ragnarök na PS5. Tady je ale nutné brát v potaz, že jde jen o fyzické verze v UK, protože celosvětově a včetně digitálního prodeje je na tom Spider-Man 2 lépe.

Celkově je Spider-Man 2 letos čtvrtou nejrychleji prodávanou fyzickou hrou ve Velké Británii. Nestačí akorát na The Legends of Zelda: Tears of the Kingdom, EA Sports FC 24 a Hogwarts Legacy. Až na Zeldu jsou to všechno multiplatformní hry.

Takto vypadá žebříček nejprodávanějších her ve Velké Británii za minulý týden:

Předchozí týdenNyníHra
Novinka1.Spider-Man 2
Novinka2.Super Mario Bros Wonder
7.3.EA Sports FC 24
Novinka4.Sonic Superstars
2.5.Assassin's Creed Mirage
7.6.Mario Kart 8 Deluxe
6.7.Red Dead Redemption (Remaster)
9.8.Hogwarts Legacy
5.9.Minecraft (Nintendo Switch)
9.10.Nintendo Switch Sports

O Marvel's Spider-Man 2 jsme v recenzi napsali/řekli: Marvel's Spider-Man 2 přináší to, co jsme milovali na prvním díle. Příběh nabízí velkolepé vypravování plné známých tváří a společně tak vytvářejí ten nejlepší videoherní příběh o pavoučím hrdinovi. Soubojový systém je skvělý a schopnostmi mu dodávají zábavný šmrnc.