Hybridní RTS/RPG sérii SpellForce si poprvé budou moci užít majitelé konzolí. Společnost THQ Nordic na 7. 12. letošního roku oznámila SpellForce 3 Reforced pro Xbox Series X|S, Xbox One, PlayStation 5 a PlayStation 4 za 39,99 eur.

SpellForce 3 Reforced je speciálně upravená verze hry SpellForce 3, jež vyšla v roce 2017 na PC. Reforced slibuje intuitivní integraci gamepadu a uživatelské rozhraní šité na míru pro konzole. Ti, kteří vlastní původní hru na PC, získají ve stejný den zdarma také upgrade na Reforced. Není však zcela jasné, co přesně přinese.

Zamrzí, že SpellForce 3 Reforced nezahrne rozšíření hry. Both Soul Harvest a Fallen God se budou prodávat samostatně, každá expanze za 19,99 eur. Je to nejspíš z důvodu, že jde o velké expanze, každá se chlubí třicetihodinovou kampaní pro jednoho hráče. Pokud je budete také chtít, je rozumnější si rovnou koupit SpellForce 3 Reforced Complete Edition za 59,99 eur.

SpellForce 3 se vrací ke kořenům ságy a přináší svět Eo trpící dlouhou válkou, která vede ke katastrofické události, po níž se odehrávají první dva díly série. V roli mocného mága jménem Tahar velíte svým jednotkám, staráte se o družinu hrdinů a postupně dobýváte klíčová území a rozšiřujete svůj vliv.

Na konzole poprvé míří také Crusader Kings 3. Megalománský strategický manažer zaměřený na království dorazí na PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Studio Lab42 upravilo PC verzi, aby využilo výhody nové generace konzolí. Na PS5 půjde o jedinečnou interakci mezi herní mechanikou stresu a ovladačem DualSense. To má hráčům umožnit pocítit každý napjatý okamžik. Xbox Series X/S verze zase umožní rychle přepínat mezi hrou a YouTube, abyste si mohli vyhledat tutoriály a informace.

Datum vydání prozrazeno nebylo.