Dobré ráno. Assassin's Creed Odyssey vylepšeno pro next-gen. Gamasutra mění název kvůli sexuální narážce. Prodávají se nezjistitelné cheaty do Battlefieldu 2042. Horizon Forbidden West ukazuje příšeru.

- Ubisoft vylepšil Assassin's Creed Odyssey pro novou generaci konzolí. Na PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S si po stažení nejnovějšího patche můžete zahrát v 60 snímcích za sekundu. Hra nadále běží ve zpětné kompatibilitě. Aktualizace má 470 MB na PlayStationu a 370 MB na Xboxu.

- Server Gamasutra, který vznikl v roce 1997 a věnuje se videohrám, se 26. 8. přejmenuje na Game Developer. Ke změně zavelela nová šéfredaktorka Alissa McAloon čistě z reputačních důvodů. Když Gamasutra vznikla, svět byl jiný a co bylo v pořádku před dvaceti lety, tak dnes není (vadí sexuální narážka v názvu). Krom toho dojde na přeobsazení některých pozic v redakci.

- Cheaty do Battlefieldu 2042 se prodávají dva měsíce před vydáním hry. Cheaty slibují nezjistitelné podvody, včetně automatického zaměřování, radaru nepřátel a wallhacků. Také se chlubí tím, že 1,2 milionu hráčů využívající tyto cheaty nedostalo ban v Battlefieldu.

- Dnes na Gamescom Opening Night Live (od 20:00) uvidíme delší gameplay záběry z Death Stranding: Director's Cut. Celou akci pro vás budeme živě streamovat s českým komentářem.

- Stardew Valley vstupuje do eSportu. Tvůrce Eric Barone oznámil Stardew Valley Cup. V soutěži populárního odpočinkového farmářského simulátoru se proti sobě postaví čtyři týmy: Sandy's Candies, Pierree's Cherries, Pam's Yams a Krobus's Crocuses. Ty se 4. 9. utkají v poháru s plněním řady úkolů. Hrát se bude téměř o 40 tisíc dolarů.

- State of Decay 2 si zahrálo 10 milionů hráčů. Z toho důvodu vývojáři chystají velkou aktualizaci Homecoming s předělanou mapou Trumbull Valley z prvního dílu. Přeživší uvidí, co se ve světě od té doby stalo. Na mapě najdete také nové položky, včetně deseti nových zbraní a šesti základen. Balíček vyjde 1. 9.

- V Evropy odloženy fyzické verze Sonic Colors Ultimate. Remaster hry z Wii a DS pro PS4, Xbox One, Switch a PC vyjde 7. 9. pouze digitálně. Zpoždění krabicovek je způsobeno logistickými problémy. Nové datum stanoveno nebylo.

- Horizon Forbidden West se připomíná představením Tremortuska. Tremortuskové jsou obrovští a nebezpeční, je třeba s nimi počítat a pro nepřipravené znamenají jistou smrt, píšou vývojáři na Twitteru s tím, že abyste s nimi přežili střet, budete muset využít všechny zbraně ze svého arzenálu.

- Codemasters vydali patch 1.07, který v PlayStation 5 verzi F1 2021 aktivoval 3D zvuk. Po ray tracingu jde o druhou věc, kterou museli vývojáři na PS5 opravovat.

- Někteří zaměstnanci Unity vyjádřili obavy z možnosti, že by jejich práce související s hrami mohla skončit u armády. Nelíbí se jim přístup vedení a zatajování spoluprací. Tvrdí, že v Unity pracují, aby vylepšovali engine pro hry a o spolupráci s armádou a vojenskými organizacemi nevěděli. Podle šéfa Unity jsou armádní zakázky prověřovány. Příští týden kvůli tomu proběhne setkání zaměstnanců s vedením.

- PlatinumGames oznamují Super Summer Festival. V neděli 29. 8. v pět hodin ráno našeho času ukážou novinky o World of Demons, The Wonderful 101: Remastered a Sol Cresta.

- Psychonauts 2 se na Xboxu Series X/S načítají dvakrát rychleji než na PlayStationu 5. Je to z důvodu toho, že na PS5 hra funguje pouze ve zpětné kompatibilitě se zvýšením výkonu na 60 snímků za sekundu. Jak vidno, ve studiu Double Fine se moc nesnažili titul optimalizovat, když na nové generaci Xboxu je načten za 7 sekund, zatímco na PS5 to trvá téměř 20 sekund. Stále lepší než na Xboxu One a PS4, kde absence SSD dělá své: načtení zabere více než minutu.