Sovětská budovatelská simulace Workers & Resources: Soviet Republic od slovenského studia 3Division vyjde už za necelý měsíc. Hra se nachází v předběžném přístupu už pět let.

Plná verze bude na Steamu, GOG a Epic Games Store dostupná od 20. 6. tohoto roku. Titul má za sebou úspěšnou pětiletou cestu v Early Access. Mezi hlavní novinky aktualizace 1.0 patří nové budovy, které obohatí život občanů o zábavu a fitness, včetně amfiteátru a velkého stadionu. Dále zbrusu nová západní vozidla, přepracovaný vzdělávací systém pro maximalizaci potenciálního dosahu učitelů, grafické vylepšení továrny na elektronické součástky, dřevorubeckého stanoviště, pily, továrny na panely a mnoha dalších klíčových budov. Stejně tak vylepšené uzly propojení továren pro usnadnění lepšího toku zdrojů napříč složitými výrobními řetězci.

Verze 1.0 zahrne také české a slovenské titulky. V současné době se hra prodává za 39,99 €. Nutno upozornit, že hra je složitější a trvá se vše naučit. I když nedávno vývojáři přidali příběhové kampaně, které lépe vysvětlují základy.

Ve Workers & Resources máte za úkol vybudovat sovětskou republiku a proměnit chudou zemi v bohatou průmyslovou velmoc. Hra se pyšní propracovanými výrobními řetězci a plně simulovanou globální ekonomikou. Starejte se o život obyvatel od vzdělání přes práci a věrnost ke straně po zločinnost.

Díky plánovanému hospodářství máte pod kontrolou všechno od těžby suroviny přes výrobu zboží až po poskytování služeb – využijte této moci a dělejte rozhodnutí, která mají dopad na každodenní životy lidí a jejich věrnost vůči národu. Ať už jde o stavbu, přepravu, obchod, zdravotní péči, vzdělání, zábavu, turismus, či jakýkoliv další z bezpočtu aspektů zcela rozvinutého města, je na vás, abyste rozhodli o dostupnosti, přístupnosti a kvalitě. Zápaste s hlubokou simulací globálních výrobních řetězců, zatímco budete hledat úrodnou půdu, rudné žíly a schůdné pozemky, na kterých vystavíte svůj národ – kéž na vás rádiové stanice pějí chvalozpěvy a občané se radují ve své slavné sovětské republice.