Sony rok po spuštění nové podoby PlayStation Plus testuje upozornění na hry, které opouští službu. Společnost s největší pravděpodobností reaguje na stížnosti hráčů. Těm vadí dvě věci. V PS Plus Extra a Premium v posledních měsících hry rychle rotují a střídají se. Ztrácejí tak přehled. Navíc považují za nedostatečné, že se o odchodu her dozvídají pouze na speciální kartě v PS Store.

Teď Sony u vybraných hráčů testuje novou formu upozornění. Objeví se přímo na obrazovce. V tomto konkrétním případě jde o hru Stray, která bude 18. 7. odstraněna z nabídky PS Plus Extra a Premium. Společně s ní ještě BioShock Remastered, BioShock 2 Remastered, BioShock Inifite, Borderlands The Handsom Collection nebo Saints Row: Gat Out of Hell.

V současné době není jasné, jak bude upozornění fungovat. Sony může například upozornit hráče, kteří danou hru hrají, stejně tak může upozornit ostatní, co si ještě titul nevyzkoušeli, aby nezmeškali šanci.

Připomínáme, že 18. 7. 2023 bude nabídka PS Plus Extra a PS Plus Premium rozšířena o další hry. Mimo jiné o skvělé logické dobrodružství pro dva It Takes Two, off-road simulaci SnowRunner s českými titulky, taktickou stealth akc iSniper Elite 5 nebo o dětské tituly.

Celou nabídku pro červenec najdete zde.