Sony je spokojena se zájmem o dražší tarify PlayStationu Plus, které nenarušují její byznys s prodejem her. Z toho důvodu společnost nadále neplánuje přidávat do předplatného své hry v den vydání.

V Sony považují PS Plus za doplňkové rozšíření svého hlavního byznysu: prodeje her a hardwaru. Z toho důvodu nehodlají prodeje her narušit a nadále plánují přidávat do předplatného své hry s odstupem času. Mluví se o 12, 18 a 24 měsících po jejich vydání.

Tato strategie je vidět ve srovnání s Microsoftem. Ten se chlubí, kolik hráčů si jednotlivé hry zahrálo a kolik má Game Pass předplaceno hráčů, zatímco Sony nám servíruje, kolik kusů her prodala.

ZÁJEM O PS PLUS PREMIUM PŘEKVAPIL SONY

V komentářích nejčastěji čteme výtky směřující k nejdražšímu tarifu. PS Plus Premium mnozí považují za zbytečnou a předraženou variantu. Jak se ale ukazuje, tak PS Plus Premium má větší podíl předplatitelů než PS Plus Extra. Prozradil to Nick Maguire ze Sony v rozhovoru pro GamesIndustry.biz. Jeho samotného mělo toto zjištění překvapit, ve vedení si prý mysleli, že nejúspěšnější bude PS Plus Extra; jako takový zlatý střed.

Nově Sony pro členy PS Plus Premium plánuje spustit cloudové streamování her na PlayStationu 5. Díky cloudu si budete moci vyzkoušet podporované hry z katalogu služby, nebude je tedy nutné stahovat do konzole. Premium má oproti Extra navíc katalog klasických her a zkušební verze her.

Když je řeč o PlayStation Plus Premium, tak Sony má překvapit nezvyklým balíčkem. V bundlu s PS5 má prodávat toto předplatné na 24 měsíců. S informací přišel Zuby_Tech, jenž se na vyhledávání takových věcí specializuje. Před několika měsíci to byl právě on, kdo odhalil bundle s dvěma ovladači DualSense.