Sony v noci nasvítila své ústředí ve Spojených státech amerických se světelnou show s lasery, reflektory a panely. Všemu dominovala modrá barva značící příchod nové generace konzole. PlayStation 5 se dnes začal prodávat v USA, Kanadě, Mexiku, Velké Británii, Novém Zélandu, Austrálii nebo Japonsku. My v Evropě si budete muset na PlayStation 5 počkat do 19. 11. Na spoustu hráčů se navíc vůbec nedostalo a musejí čekat až do února/februára 2021.

Při příležitosti uvedení PlayStationu 5 na trh vystoupil Jim Ryan. Generální ředitel a prezident Sony Interactive Entertainment poděkoval hráčům za podporu a poznamenal, že hráči jsou ve středu všeho, co japonská společnost dělala a dělá.

„Nikdy jsme se nevzdali vize přinést skutečnou konzoli nové generace, která byla vytvořena tak, aby nadchla hráče i vývojáře,“ uvedl Ryan a připomenul, že celosvětová pandemie koronaviru zkazila Sony plány na prezentaci a představení funkcí ovladače DualSense a 3D audia.

„PS5 představuje skutečný generační skok a hry, které zažijete v následujících letech, určitě navždy změní herní svět. Samotný ultra-vysokorychlostní SSD je revolucí ve vývoji a hraní her, nemluvě o zvýšené věrnosti a výkonu, který mnoho PS5 her nabízí. A pak je tu samozřejmě bezdrátový ovladač DualSense,“ zdůraznil vedoucí PlayStationu výhody nového systému.

„Je to vzrušující doba a jsme velmi vděční, že jste s námi u toho. Děkujeme, že jste nám důvěřovali a byli letos tak trpěliví. Vytvořili jsme pro vás PS5. Jste ve středu naší strategie od doby, kdy Ken Kutaragi představil první PlayStation. Chtěl jsem vám dnes jenom říct: Děkuji. Tady je začátek nové generace,“ dodal.