Sony hodlá uspokojit poptávku po PlayStationu 5 a postarat se, aby více hráčům našlo vytouženou konzoli pod vánočním stromečkem. Vyplývá to z informací deníku The Sun. Ten přišel se zprávou, že si společnost pronajala tři letadla Boeing 747 z jihokorejského Soulu do Londýna, každé z nich bylo naloženo téměř padesáti paletami konzolí PlayStation 5.

Náklad v každém letadle údajně vyžadoval 12 kamionů, aby se palety dostaly do distribučních center ve Velké Británii (do každého kamionu se vešly pouze čtyři tři metry široké palety). To vysvětluje neobvykle vysoký počet zásob konzolí PS5 za minulý týden v britských obchodech jako Amazon, Argos a Game.

Sony prý plánuje do konce měsíce pronajmout další dva lety do Velké Británie. Leteckou dopravu společnosti využívají v krajních případech, je dražší než lodní, ale zase je mnohem rychlejší. Sony údajně leteckou dopravu zvolila na konci minulého roku, kdy PS5 vycházela.

Je otázkou, zda se některé dodávky PS5 z Velké Británie dostanou do států Evropské unie, potažmo k nám, kde na PlayStation 5 také čeká velké množství hráčů.

Silná poptávka společně s celosvětovým nedostatkem čipů způsobila, že konzole PlayStation 5 je od svého uvedení na trh v listopadu 2020 obtížně dostupná. Hiroki Totoki ze Sony nedávno uvedl, že problémy s počty dostupných kusů PS5 na trhu negativně ovlivňují prodej hardwaru. Doufají, že dosáhnou svého stanoveného cíle. Sony chce do konce března 2022 přesáhnout 14,8 milionu prodaných kusů, tím by PS5 překonala PS4 ve stejné fázi životního cyklu.

V prvním čtvrtletí fiskálního roku 2021 společnost dodala 2,3 milionu konzolí PS5. Ve druhém čtvrtletí se podařilo dalších 3,3 milionu, což je dohromady 5,6 milionu kusů během šestiměsíčního období. Do konce září 2021 bylo celkem vyexpedováno 13,4 milionu kusů. To je slabší, než Sony v této době očekávala.