V rámci včerejšího nákupu PlayStationu, který do své rodiny přivítal studio Bluepoint Games, se šéf interních týmů Sony nechal slyšet, že s akvizicemi ještě nekončí.

„Jsme vždy otevřeni navazování nových vztahů nebo přivádění lidí do našich studií, ale pouze za předpokladu, že se budeme držet myšlenky kvalita na prvním místě a správného druhu inovativního obsahu, nových zážitků a rozmanitých zážitků,“ vysvětlil Herment Hulst v rozhovoru pro IGN.

Podle šéfa PlayStation Studios mají všechny týmy, které koupili, mnoho společného a zároveň se od sebe velmi liší. Cílem Sony je přinášet fanouškům pestrý seznam her.

Vedoucí Bluepoint Games se ve stejném rozhovoru nechal slyšet, že chtějí růst a vytvářet originální obsah, který si vyzkoušeli už při vývoji remaku Demon's Souls pro PlayStation 5. Sony jim tohle vše umožní, ale podle všeho to bude postupná změna.

Insiderka Millie Amand přináší další zprávy. V Bluepoint Games mají pracovat na dvou projektech. Jedním je původní, originální hra, zatímco druhou je nějaký remake. S jistotou nemá jít o dříve spekulovanou předělávku Metal Gear Solid. První hra má být podobně velká jako Marvel's Spider-Man: Miles Morales od Insomniac Games.

Pokud vše klapne, v budoucnu od Sony můžeme čekat AAA sci-fi horor. Vyplývá to z pracovní nabídky pro junior level designéra ve studiu Fabrik Games. V požadavcích se uvádí znalost Unreal Enginu 4 a zkušenosti s first-person střílečkami. Bonusem je zájem o hororové a FPS tituly.

Fabrik Games se nedávno přidali k Firesprite Studios, které Sony také letos koupila. Když jsme u Firesprite Studio, tak v jejich případě spoluzakladatel Xbox Era Nick Baker zmiňuje Horizon pro next-gen VR headset. Podle Bakera nepůjde o VR verzi Horizon Zero Dawn nebo Horizon Forbidden West, ale o samostatnou hru zasazenou do světa této značky.

Baker si akorát není jistý, zda půjde o plnohodnotnou hru, nebo spíše o VR zážitek. „Neřekli mi, jestli to bude plnohodnotná hra jako Half-Life: Alyx, nebo jestli to bude VR zážitek jako Batman Arkham,“ dodal.

Hermen Hulst při akvizici Firesprite Studios řekl, že se fanoušci PlayStationu mohou těšit na unikátnější a experimentálnější hry od tohoto týmu. Ve Firesprite mají s virtuální realitou bohaté zkušenosti, jsou to autoři The Playroom a The Persistence.

Tím ale značka Horizon nekončí. Inzerát nizozemského studia Guerrilla Games na pozici senior social systems designer naznačuje, že by v Horizon Forbidden West mohly být online prvky. Dotyčný má mít vášeň pro herní komunity a sociální funkce, které mohou zkoumat kreativní způsoby, jak se hráči mohou ve hře spojit s ostatními.

Aby toho nebylo málo, tak Baker mluví o další hře, tentokrát o multiplayerové exkluzivitě pro PlayStation 5, která je zasazena do universa Marvelu. Není vyloučeno, že na tom pracují v Insomniac Games. Ti v červnu hledali experta na online.

Baker by toho měl o tajemném titulu vědět víc, ale jeho zdroj ho požádal, aby si to nechal pro sebe. V opačném případě by mohl být zdroj identifikován.