S blížícím se koncem roku se větší pozornost začíná věnovat hrám, které nás teprve čekají. V Sony chtějí být na nadcházející měsíce připraveni a v PlayStation Store začali lákat na PS5 exkluzivity Rise of the Ronin a Stellar Blade. I když první jmenovaná vyjde až v roce 2024, zatímco Stellar Blade se očekává v roce 2023 stejně jako Marvel's Spider-Man 2 (podzim).

Sony nenechává nic náhodě a u Rise of the Ronin a Stellar Blade uvádí, že je vydavatelem a vy si je můžete přidat na seznam přání v PS Store. Nicméně, oba tituly jsou konzolovou exkluzivitou, takže mohou vyjít i na počítače, ale už ne na Xbox.

Po zprávě, že je možné obě hry přidat na seznam přání se začaly množit spekulace o chystaném State of Play. Tak třeba Sony na začátku nadcházejícího roku překvapí.

Rise of the Ronin je ambiciózní akční RPG od tvůrců Ninja Gaiden a Nioh ze studia Team Ninja. Od samotného začátku, tedy necelých sedm let, se na projektu podílí lidé ze studia Xdev, které spadá pod Sony.

Hra vás zavede do Japonska v době velkých změn. Jedná se o samotný konec 300 let dlouhého období Edo, obecně známého jako Bakumatsu. Děj se odehrává na konci 19. století a Japonsko čelí nejtemnějším časům, kdy se potýká s utlačovatelskými vládci a smrtelnými nemocemi, zatímco do země proniká západní vliv a stále zuří občanská válka mezi šógunátem Tokugawa a protišógunátními frakcemi.

Na úsvitu nové éry Japonska budete bojovat v otevřeném světě jako Ronin, bojovník, jenž není vázán žádným pánem a může se sám rozhodovat. Vývojáři lákají na historicky inspirovaný svět a spojení proslulé bojové akce s katanami a podobnými zbraněmi s novými střelnými zbraněmi, které vykreslují jedinečnou osobnost své doby.

Stellar Blade se dříve jmenovala Project EVE a jde o akční RPG. V posledním traileru sledujeme EVE na její výpravě za záchranou Země před nepřátelskou přesilou.