Zdražení všech tří ročních tarifů PlayStation Plus až o 35 % mnozí nesli nelibě a psali o tom, že teď už předplatné nemá smysl. Další doufali v nabídku lepších her, když už musejí za službu platit více. Ostatně sama Sony jako důvod uváděla možnost pokračovat v poskytování vysoce kvalitních her a výhod s přidanou hodnotou v rámci předplatného.

Obchodní ředitel Sony Eric Lempel nově obhajoval zdražení v rozhovoru pro Barron’s. Podle něj neměli jinou možnost než zvýšit cenu PS Plus.

„Chceme, aby služba PlayStation Plus byla skvělá. Stejně jako téměř vše na tomto světě jsme se museli podívat na naše ceny a přizpůsobit je podmínkám na trhu,“ řekl Lempel a připomenul, že pro 85 % světa na cenu PS Plus nesáhli mnoho let.

Když byl dotázán na Xbox Game Pass a strategii Microsoftu, která spočívá v přidávání first-party titulů v den jejich vydání, což Sony nedělá, tak uvedl, že obě služby jsou odlišné.

„Záleží na tom, co ve službě dostanete, pokud jde o typ her a jejich kvalitu. Nemohu komentovat, co dělá konkurence. Ale u nás máme pocit, že nabízíme skvělý katalog her a také další funkce a služby. Je to velmi odlišná nabídka, která však u zákazníků našla odezvu. Od zavedení úrovní jsme zaznamenali, že třetina uživatelů služby se rozhodla pro dvě vyšší úrovně, což bylo více, než jsme očekávali.“

Všichni předplatitelé PS Plus si nyní mohou do digitální knihovničky přidat Farming Simulator 22 (obsahuje české titulky), The Callisto Protocol a Weird West. V dražších tarifech jsou nově například tituly The Dark Pictures Anthology: House of Ashes, Alien: Isolation, Outlast 2, Dead Island Definitive Edition či Gotham Knights.

KOLIK STOJÍ NA ROK PLAYSTATION PLUS

  • PlayStation Plus Essential na 12 měsíců: 1880 Kč (dříve 1560 Kč)
  • PlayStation Plus Extra na 12 měsíců: 3280 Kč (dříve 2600 Kč)
  • PlayStation Plus Premium na 12 měsíců: 4000 Kč (dříve 3120 Kč)