Konec spekulacím. Zítra ve 23:00 našeho času se uskuteční nové State of Play, oznámila dnes v podvečer společnost Sony. Zatím prozradila pouze to, že speciální vysílání bude trvat plus minus 20 minut a zaměří se především na vyzdvihnutí skvělých her od některých milovaných japonských vydavatelů. Dočkáme se i několika novinek od dalších vývojářů sílících po celém světě. Každopádně půjde o tituly pro PlayStation 4 a PlayStation 5.

Z pohledu japonských her by mohla přijít řada na konzolovou exkluzivitu Forspoken od Square Enix a Luminous Production, která byla odložena z 25. 5. na 11. 10. tohoto roku. Fanoušci si mezitím přejí a doufají ve Final Fantasy 16, zatímco God of War Ragnarok se zdá nepravděpodobné.

Otázkou zůstává dlouho spekulovaný návrat Sly Coopera. Osobně bych si na něj nevsadil. Vypadá to, že hlavní oznámení ze své stáje si PlayStation schovává na později, možná na léto. To je asi i důvod, proč zmiňuje zaměření na Japonsko. V této souvislosti se šušká o nových projektech značek spadajících pod Konami, ano, mimo jiné o Silent Hill a Metal Gear Solid.

To jsou ale vše neoficiální informace. Jisté je pouze to, že se nedozvíme nic o PlayStation VR2 a hrách, které na novou generaci virtuální reality vyjdou.

Co byste na zítřejším State of Play chtěli vidět? Napište nám do komentářů.