Společnost Sony využívá humbuku způsobeného dnešním videem, které ukázalo střeva PlayStationu 5, a představuje změny v systému trofejí. Novinek se dočkají hráči už zítra na PS4 a za měsíc budou dostupné na PS5.

Lovci trofejí se mohou těšit na změny. V Sony se rozhodli zvýšit úrovně trofejí. Ze současné úrovně 1-100 bude nově 1-999. Tyto změny se po zítřejší aktualizaci projeví u všech hráčských účtů. Dojde tedy k přepočítání vaší úrovně. Například pokud nyní máte úroveň 12, tak po aktualizaci se dostanete na úroveň kolem 200.

„Maximální úroveň trofejí se ze 100 posouvá rovnou na 999. Ale bez obav, nebudeš muset začínat znovu. Tvou stávající úroveň ti automaticky namapujeme do nového rozsahu,“ píše se v oficiálním e-mailu.

„Také představujeme novou bronzovou, stříbrnou, zlatou a platinovou ikonu, které reprezentují různá patra úrovní na konzoli PlayStation 5 a o něco později v aplikaci PlayStation.“

Nemějte ale strach, rozhodně nedojde k tomu, že by vám Sony nějaké získané trofeje vzala. U starých trofejí se požadavky na jejich získání nemění. Nový systém pouze optimalizuje úroveň trofejí a umožní vám postupovat rychleji, což bude pro hráče jistě lákavější.

Další změnu systému trofejí odhalil francouzský PlayStation Blog. Na PlayStationu 5 budete moci sledovat svůj postup v získávání trofejí. Ve vybraných hrách pro PS5 uvidíte svůj postup a jednoduše zjistíte, kolik artefaktů je nutné ještě posbírat, nebo kolik věcí musíte vylepšit, aby se vám konkrétní trofej odemknula.

Stejné řešení nabízí Microsoft na Xboxu One a bude ho mít i Xbox Series X/S.

Informace později z francouzské verze PlayStation Blogu zmizela. Sony má v plánu tuhle novinku představit společně s uživatelským rozhraním konzole PlayStation 5.

Během dnešního večera dorazil e-mail od českého zastoupení Sony, kde se o změnách také píše.

„Kolik ti toho ještě zbývá k získání té vzácné trofeje?“ ptá se Sony v e-mailu odeslaným hráčům. „Podívej se, co ještě musíš udělat, než uslyšíš onen kýžený zvuk ding, s úplně novým systémem na sledování postupu k trofejím v podporovaných hrách na konzoli PS5.“

PS5 dorazí na evropský trh 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro).