V létě minulého roku koupila společnost Sony studio Insomniac Games, se kterým v uplynulých letech ve velké míře spolupracovala. Tito vývojáři vytvořili skvělou akční adventuru Marvel’s Spider-Man pro PlayStation 4, vrátili na PlayStation oblíbenou dvojici Ratchet & Clank a jsou to rovněž autoři sérií Resistance a Spyro.

Dnes jsme se dozvěděli detaily o samotném obchodu. Ten byl pro Sony hodně výhodný. Japonská společnost získala Insomniac Games za 229 milionů dolarů. Ve světě her to není mnoho, když si vezmeme, že EA koupila Respawn Entertainment za 315 milionů dolarů (+ dalších 140 milionů dolarů mohou původní majitelé dostat na odměnách do roku 2022).

Dokonce i Star Citizen vybral více peněz od komunity - konkrétně 267 milionů dolarů. A dražší bylo i Grand Theft Auto V a Call of Duty: Modern Warfare 2 z roku 2009. Gangsterská akce GTA 5 celkem stála 265 milionů dolarů (137 milionů vývoj a 128 milionů marketing), zatímco CoD bylo za 250 milionů dolarů (50 milionů vývoj a 200 milionů marketing).

Jsme si jisti, že Sony se investice do Insomniac Games vrátí. Oficiálně nevíme nic o nových projektech, ale podle spekulací mají tvůrci chystat nové dobrodružství Ratcheta & Clanka a Spider-Mana 2.