Sony Group pokračuje v investici do Epic Games. Tvůrci Fortnite od japonské společnosti při dalším kole financování obdrželi miliardu amerických dolarů. Další miliardu Epic získal od Lego Group skrz holdingovou a investiční firmu KIRKBI. Všechny tyto peníze budou použity pro vývoj metaverza. Sony už dříve poskytla Epicu částku 450 milionů dolarů.

Kenichiro Yoshida, prezident a generální ředitel Sony Group Corporation, vysvětlil, že „jako kreativní zábavní společnost jsme nadšeni, že můžeme investovat do Epicu a prohloubit naše vztahy v metaverzu, tedy v prostoru, kde uživatelé a tvůrci sdílejí svůj čas“.

„Jsme také přesvědčeni, že odborné znalosti Epicu, včetně jejich výkonného herního enginu, v kombinaci s technologiemi společnosti Sony urychlí naše různé snahy, jako je vývoj nových digitálních zážitků pro fanoušky v oblasti digitálního sportu a naše iniciativy v oblasti virtuální produkce.“

Generální ředitel Søren Thorup Sørensen z KIRKBI uvedl: „Část našich investic se zaměřuje na trendy, o kterých se domníváme, že v budoucnu ovlivní svět. Tato investice urychlí náš závazek ve světě digitálních her.“

Tim Sweeney, generální ředitel společnosti Epic Games, dodal, že „při vytváření budoucnosti zábavy a her potřebujeme partnery, kteří sdílejí naši vizi. Toho jsme našli ve společnostech Sony a KIRKBI a tato investice urychlí naši práci na budování metaverza a vytváření prostorů, kde se hráči mohou bavit se svými přáteli“.

Připomeňme, že společnosti Epic Games a Lego minulý týden oznámily uzavření dlouhodobého partnerství, jehož cílem je digitální prostor bezpečný pro mladé hráče.

Po nejnovější investici má Epic Games hodnotu 31,5 miliardy dolarů. To je téměř jako Electronic Arts (34,6 miliardy) a dvakrát méně než Activision Blizzard (62,5 miliardy).