Před pár dny jsme se dočkali nových trailerů pro velice chtěné tituly The Last of Us: Part II či Detroit Become Human. Sony je zveřejnilo při příležitosti akce Paris Games Week. Sony obdrželo vysoce pozitivní reakce a ohlasy, ale objevila se i sorta lidí, která na ně reagovala poměrně negativně. Důvodem bylo zobrazené násilí v oněch trailerech: mlácení do ženy pomocí kladiva nebo násilí na mladém dítěti. Kritici odsoudili Sony za to, že extrémní násilí používá jako marketingový tah pro větší prodeje.

Šéf evropské pobočky Sony, Jim Ryan, se nyní ukázek zastal: "Zveřejnili jsme hojný počet nových ukázek. The Last of Us je překvapivě hra pro dospělé vyvíjená dospělými. Zřejmě bych to neměl předvídat, ale rating pro hru bude 18. A na trhu je skupina lidí, která má tyto hry ráda."

"Někdo vlastní platformu, někdo pro platformy vyvíjí hry. My vlastníme platformu. Musíme se ujistit, že se daný obsah dostane ke správným lidem, samozřejmě podle věku. O The Last of Us: Part II mám velmi dobrý pocit, bylo to skvělé zakončení show," dodal Ryan.

Ryan svými slovy nemohl mluvit za studio Naughty Dog a jeho záměr s trailerem. Nicméně na otázku, zda-li mu připadalo správné zveřejnit ukázku, odpověděl prostě a jasně: "Ano."

Co si o násilí v trailerech pro The Last of Us: Part II a Detroit Become Human myslíte vy? Přestřelili to vývojáři, nebo je to stravitelné