Zajímavá budovatelská strategie Workers & Resources: Soviet Republic v předběžném přístupu na Steamu prošla úspěšným vývojem, který bude koncem roku završen vydáním verze 1.0. Všichni hráči si nyní mohou užívat poslední velkou aktualizaci.

Ta se zaměřila na nakládání s až 10 složkami odpadu od občanů a průmyslu, náročné demoliční úkoly s manipulací s demoličními vozidly a odpadem, údržbu budov a vozidel a další mody, jako jsou obytné budovy, továrny, sklady kameniva a vlaky.

Složkami odpadu jsou kovový šrot, hliníkový šrot, stavební odpad, spalitelný odpad, popel atd. Pokud budete chtít něco zbourat, musíte manipulovat s demoličními vozidly (nebo za demolici zaplatit) a poté musíte manipulovat s odpadem z demolice.

„Údržba je nutná k opravě budov a vozidel po jejich použití,“ uvádějí vývojáři a zmiňují, že přidali nová západní vozidla, která lze zakoupit za dolary (herní měnu). Také vylepšili grafiku, přidali výzkum, jenž odemyká četné funkce a budovy, možnost hnojit pole pro lepší výnosy plodin a umožnili hráčům stavět jednopruhové silnice.