Off-road simulace SnowRunner, která za první tři týdny prodala po celém světě milion kopií, se chystá na svou první fázi dodatečného rozšiřování. Hra vyšla 28. 4. letošního roku a přeprava materiálů v blátě a sněhu nalákala spoustu hráčů, kteří se příští týden budou moci vrhnout do nové výzvy.

První fáze z celkových čtyř je ve znamení Search & Recover. V hlubinách dvou nových ruských map na poloostrově Kola, si budete užívat polární záři a hledat vrak bombardérů z druhé světové války. Prohlédnout si ho můžete v nové galerii obrázků. Zdá se, že to žádná sranda nebude.

Search & Recover bude dostupný od 15. 7. pro majitele Season Passu (stojí 25 euro). Pokud ho nemáte a nechce se vám do něj investovat, tak si budete moci nový obsah vyzkoušet prostřednictvím kooperace u hráče, který ho má zakoupený. Součástí DLC jsou i dvě nová vozidla: TUZ 16 “Actaeon” a Ford 750 4x4 Crewcab.

První novou mapou v nadcházejícím DLC je Lake Kovd. Má jít o chladnou, krásnou horskou krajinu se zamrzlým jezerem a opuštěnými zařízeními ze sovětské éry. Mapa má 4 kilometry čtvereční a je zřetelně odlišná od Aljašky. Pozor musíte dávat na led, který se může pod tíhou vašeho náklaďáku propadnout. Tímto vývojáři přidávají další vrstvu realismu a novou výzvu, která bude zatím pouze na této mapě.

Nové mise vás zavedou do nehostinného okraje světa. Hledat budete nejen již zmíněný vrak bombardéru z druhé světové války, ale také sovětské bunkry a vojenská místa. Na mapě je jedna jediná garáž a nechybí několik strážních věží, abyste odhalili celou krajinu.

BEZPLATNÁ AKTUALIZACE A DALŠÍ FÁZE SEASON PASSU

Studio Saber Interactive myslí na všechny hráče. Ve stejný den dorazí bezplatná aktualizace s novými misemi, skiny, věcmi pro přizpůsobení interiérů a pokročilými nástroji pro modifikace. Komunitním modifikacím se hodně daří, pro PC jich najdete celou řadu a některé se postupně dostávají i na konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Každá ze čtyř fází Season Passu se bude prodávat i samostatně a přinese nový region, vozidla, nové mapy a nové výzvy. Druhá fáze se jmenuje Explore and Expand a pochlubí se novou oblastí z rozsáhlého bílého severu Kanady. Nový region se skládá z několika map, které nabízejí velmi speciální mise. Budete se v nich podílet na výstavbě budov a vozit materiály a nástroje pracovníkům. Přitom budete svědky pokroku stavby, která vznikne v srdci tohoto nepřátelského prostředí. Dojde také na další vozidla a skiny. V bezplatné aktualizaci zase budou nové typy nákladu, novinky pro modifikace a některá překvapení, o kterých vývojáři zatím nechtějí mluvit.

Třetí fázi dodatečného rozšíření SnowRunneru je Locate and Deliver. Hráče zavede do amerického Wisconsinu skládajícího se z nových map, misí a aktivit, v nichž zažijete klasickou zkušenost franšízy v úplně novém světle. I tady dojde na bezplatnou aktualizaci s novými vozy a skiny. K tomu dorazí nové aktivity nebo nové věci pro úpravu vašich vozidel.

Čtvrtá fáze je zatím tajemná, tvůrci mluví o velké expanzi, která nám bude teprve představena.