AKTUALIZACE

Jacob Navok, generální a výkonný ředitel firmy Genvid, ve videu (nahoře) potvrdil datum premiéry Silent Hill: Ascension. První díl bude na Google Play a App Store dostupný 1. 11. ve tři ráno našeho času. Můžete se předběžně zaregistrovat.

Další informace o projektu níže v původní verzi článku.

PŮVODNÍ VERZE ČLÁNKU

Svátek všech strašidel je ideální pro vydání smělého interaktivního hororového zážitku Silent Hill: Ascension. Společnost Konami ho oficiálně slíbila letos. Nadcházející oznámení předběhl výpis na Google Play. Předčasně odhalil, že zvoleným datem je 31. 10. 2023. Hra bude odemčena v devět večer východního času. U nás tedy 1. 11. ve tři ráno.

Na Google Play se můžete předběžně zaregistrovat. V tento ten Konami zpřístupní první díl série a vloží důvěru nad příběhem do rukou hráčů, kteří svými rozhodnutími určí osud všech postav. Ascension je totiž hra v alternativní realitě (ARG), tedy pohybuje se na pomezí televizního seriálu a videohry. Oproti Until Dawn nebo The Quarry nebudou tato důležitá rozhodnutí probíhat hned. Autoři vám mají umožnit bez vyrušování zhlédnout celou epizodu seriálu. Až na jejím konci budete vyzváni k volbě. Potom se hlasy sečtou a vývojáři podle nich vytvoří další díl.

Děsivý příběh bude sledovat několik hlavních postav z míst po celém světě, které trápí nová a děsivá monstra ze Silent Hillu. Tyto příšery číhají ve stínech a jsou nebezpečím pro lidi, jejich děti i celá města, jež jsou vtahována do temnoty jak nedávnými vraždami, tak dlouho potlačovanou vinou a strachem.

„Připojte se k této strhující cestě a svými rozhodnutími utvářejte příběh, který vede ke strhujícím okamžikům vykoupení, utrpení nebo zatracení,“ uvádějí autoři a lákají na každodenní živé příběhy, kdy se každý den liší od předchozího na základě činů a rozhodnutí diváků. Ani samotní tvůrci prý nevědí, jak tohle skončí.

Silent Hill: Ascension je jen jedním z projektů ve vývoji. Studio NoCode pracuje na Silent Hill Townfall, potom je tady Silent Hill F zasazený do Japonska v 60. letech 20. století, film Return to Silent Hill od Christophe Gans (režiséra původního Silent Hillu z roku 2006) a konečně remake Silent Hillu 2 od známé polské firmy Bloober Team (Blair Witch, Layers of Fear a The Medium). Potom je tady ještě něco pod názvem Silent Hill: The Short Message, ale o tom se jen spekuluje.