Po roce je připravena opustit předběžný přístup hra Smalland a pozvat hráče na počítačích, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S do úchvatného světa, kde se stanou členy malé rasy s velkým cílem; dobýt obrovskou pevninu, kterou po sobě zanechali obři. Při tomhle dobrodružství uvidíte svět novým pohledem a běžné situace a věci pro vás budou představovat problém. Například obyčejná kaluž je pro vás jako nekonečné jezero.

Čeká na vás zkoumání okolí, shánění surovin, vyrábění předmětů a stavba budov ve snaze získat v tomhle novém, nepřátelském světě pevnou půdu pod nohama. „Šplhejte po stromech tyčících se do nezměrných výšek, putujte rozsáhlými prasklinami v zemi, zkoumejte husté lesy, nebezpečné bažiny a podivné rozvaliny – to vše v obrovském otevřeném sandboxovém světě nazíraném z nové, originální perspektivy. S pomocí příběhových úkolů a nehratelných postav pak zjistěte víc o historii malých lidí,“ láká tisková zpráva.

Abyste přežili, musíte využít přírodu ve svůj prospěch. Bojujte proti tvorům všech tvarů a velikostí, ochočte si je a usedněte na jejich hřbet. Skákejte do ohromných vzdáleností na kobylkách, létejte nad korunami stromů na ptácích nebo se prohánějte podrostem na pavoucích. Podmaňte si zdejší svět i jeho obyvatele.

Do tohoto survival dobrodružství se můžete pustit sami nebo až s desíti kamarády. Plná verze vyjde 15. 2. 2024. Pokud máte rádi krabicovky, tak v prodeji bude PS5 verze s brožurou obsahující informace o herních postavách.