Malé nezávislé studio ze Slovenska se objevilo na Kickstarteru se svou nadějnou taktickou tahovkou Forgotten but Unbroken, na které vývojáři pracují téměř tři roky. Titul je inspirován oblíbenými předchůdci, jako je XCOM nebo Silent Storm, a kombinuje to nejlepší z těchto her a přidává do žánru novou dynamiku a inovace.

Vývojáři se v současné době soustředí na uvedení verze pro PC, ale z důvodu „bezprecedentní globální události“ jim docházejí peníze. Proto se obracejí na hráče prostřednictvím crowdfundingu a snaží se získat 80 tisíc eur. Téměř 1,9 milionu korun umožní studiu CenturionDevs pracovat bez omezení a uvést Forgotten but Unbroken na trh v požadované kvalitě.

Když se peníze nepodaří vybrat, jsou přesvědčeni, že budou stále schopnosti vydat hru. Nebude však na takové úrovni. „Možná budeme muset uvažovat o vydavateli. Naše hra již vzbudila pozornost několika vydavatelů. Tyto nabídky jsou však spojeny s určitými ‚podmínkami‘ a vždy je tu jedno velké ‚ALE‘,“ dočteme se na KS.

„Jednou z podmínek, která u nás rezonovala nejvíce, bylo ponechání 90 % celkového příjmu z prodeje vydavateli. Ano, 90 %,“ odhalují. Dalším příkladem je, že kdyby podepsali smlouvu s vydavatelem, museli by vyškrtnout hlasový a dialogový scénář, který již napsali. Autoři při něm spolupracovali s několika špičkovými talenty a považují cut-scény za vysoce kvalitní a neodmyslitelnou součást toho, co dělá projekt Forgotten but Unbroken tak výjimečným.

O kvalitách filmečků se můžete přesvědčit sami v tomhle videu s českým dabingem. V něm uslyšíme mj. Petra Rychlého. Anglická verze zde.

Forgotten but Unbroken může na PC vyjít do konce tohoto roku, případně na začátku roku 2024, a to za předpokladu, že do časového harmonogramu nezasáhnou žádné vnější faktory nebo nepředvídatelné události. Ke konzolové verzi jsou ve slovenském studiu velmi otevřeni, ovšem vše záleží na tom, jak dopadne PC verze.

Pokud chcete hru podpořit, tak můžete už jakoukoli částkou. Hru ale získáte až v případě, že zaplatíte 50 a více eur (necelých 1200 Kč a více).

„Ve Forgotten but Unbroken se seznámíte se skutečnými hrdiny druhé světové války a vyberete si, zda budete bojovat s nimi, nebo proti nim. Je čas postavit se do čela odboje proti silám Osy a pomoci osvobodit Evropu,“ láká popisek hry.

„Vydejte se po stopách hlavního hrdiny, který bojuje za slávu, čest a osobní pomstu. Budujte, vylepšujte a spravujte svou základnu. Nabírejte nové spolubojovníky, trénujte a umisťujte je tak, aby vás mohly dovést ke slávě proti mocnostem Osy. Setkejte se a bojujte po boku (nebo dokonce proti některým z nich) skutečným hrdinům druhé světové války, Na které historie časem zcela zapomněla.

Stanete se součástí malé, tajné organizace, která bude mít velký dopad na válečnou mašinérii. Povedete vlastní odbojovou skupinu proti nepříteli, a pomozte osvobodit Evropu! Pokud si povedete dobře, uděláte dojem na své spojence svými činy a oni vám pomohou zasláním peněz, zásob a zdrojů. Mohou vám dokonce poslat některé ze svých elitních jednotek, aby po omezenou dobu bojovaly po boku vašich hrdinů. Dělejte těžká rozhodnutí a užívejte si vítězství a válečnou kořist s jedinečnými herními mechanismy.“

Více na Kickstarteru.