Slovenské studio Centurion Developments našlo vydavatele pro svou tahovou strategii Forgotten But Unbroken zasazenou do období druhé světové války. O hru se postará společnost MicroProse. Ta vydala například sérii Falcon, Ground Branch, Open Wheel Manager, Mech Enginner, Highfleet nebo Arms Trade Tycoon: Tanks.

Díky podpoře má být hra kvalitnější a dostat se k dalším hráčům po celém světě. To už se trošku povedlo, když o spojení informovala řada zahraničních magazínů, které dosud Forgotten But Unbroken ignorovaly; neinformovaly o kampani na Kickstarteru (cílem bylo vybrat 80 tisíc eur, ale nepodařilo se).

Při této příležitosti jsme se dočkali nového teaseru. Ten se zaměřuje na nové mechaniky, mapy a poodhaluje kousek příběhu. Video je s anglickým dabingem, ale jak víme, tak ve hře bude také český dabing s Petrem Rychlým.

„Forgotten but Unbroken je taktická tahová strategie, která je sice inspirována XCOMem, ale má vlastní unikátní pojetí žánru a nabízí hluboký a komplexní herní zážitek,“ popisují hru autoři. „Vydejte se po stopách hlavního hrdiny, který bojuje za slávu, čest a osobní pomstu. Budujte, vylepšujte a spravujte svou základnu. Nabírejte nové spolubojovníky, trénujte a umisťujte je tak, aby vás mohly dovést ke slávě proti mocnostem Osy. Setkejte se a bojujte po boku (nebo dokonce proti některým z nich) skutečným hrdinům druhé světové války, Na které historie časem zcela zapomněla.“

Forgotten But Unbroken má vyjít v letošním roce na PC, je uvedeno na Steamu. Více o hře v našich dojmech.