Budovatelská real-time strategie Workers & Resources: Soviet Republic zasazena do socialismu obdrží speciální dodatečný balíček na podporu Ukrajiny. Vývojáři ze slovenského studia 3Division na něm spolupracují s komunitou modderů a DLC má hráčům připomenout velikost ukrajinské historie a lidu. Veškerý výtěžek bude věnován na pomoc Ukrajincům zasažených ruskou invazí.

Benefiční DLC je v současné době v rané fázi plánování. Cílem balíčku je získat příjmy, které budou věnovány těm, kteří to na Ukrajině potřebují. Současně studio chce, aby DLC bylo zdarma pro všechny Ukrajince, pokud existuje způsob, jak toho dosáhnout.

Co je v plánu? Tým z 3Division ve spolupráci s komunitou chce vytvořit speciální věci s ukrajinskou tematikou. Půjde o budovy, vozidla a další objekty ve hře.

„Téma hry je inspirováno [sovětskou] minulostí a republika, kterou jsme ve hře vytvořili, se nachází mezi NATO a [Sovětským] svazem, stejně jako v minulosti Československo nebo některé další země střední Evropy,“ uvádějí vývojáři. Ve hře Workers and Resources můžete volně obchodovat buď s NATO, nebo se SSSR a není zde žádná vojenská složka.

„Doufáme, že jsme vzali něco z minulosti, co dávalo smysl z herního hlediska, a udělali z toho hru, kde si můžete zahrát a pobavit se, ale ve skutečném životě je všechno jinak. Skutečný svět není tak jednoduchý a mírumilovný jako naše hra. Je smutné, že musíme konstatovat, že časy míru v Evropě skončily, protože Rusko napadlo suverénní evropskou zemi a lidé teď trpí kvůli probíhající válce hned za našimi hranicemi. Vnímáme to jako akt agrese proti mírumilovnému národu a lidem na Ukrajině. Dotklo se to našich srdcí a chceme najít způsob, jak pomoci lidem na Ukrajině, kteří nesou následky násilí ve svých životech,“ dodává studio.

Datum vydání speciálního dodatečného balíčku stanoveno nebylo. Hra samotná je dostupná v předběžném přístupu na Steamu za 24,99€. Text je přeložen do slovenštiny. V budoucnu by měla být i čeština.