Nová hra od autora Silent Hillu Keiichira Toyamy Slitterhead se blíží, ale zatím jsme se o ní moc nedozvěděli. Na první dojem by se mohlo zdát, že by to mohl změnit nový příběhový trailer, ale ten vyvolá spíše otázky než odpovědi.

V upoutávce je plno atmosférických záběrů okořeněných body hororem, který dá vzpomenout například na Věc nebo práci Junjiho Ita. Toho bude hra plná. Některým postavám je dán větší prostor, například mladý kluk nebo muž v motorkářské masce. Ale ani jejich jména neznáme. Z traileru si můžeme s jistotou odnést jedinou větu: Musím je zničit všechny.

Pro přiblížení příběhu musíme pátrat jinde. Například v popisech na oficiálních stránkách. Z nich můžeme vyčíst, že se hráč chopí role nehmotné entity Hyoki, která se ocitne ve městě Kowlong. Nemá žádné vzpomínky, pouze touhu zabít všechny Slitterheady – podivná stvoření maskující se za obyčejné lidi.

Budete se pohybovat po herním světě a posedávat jeho obyvatele. Ty jsou pro vás spotřební zboží, pokud při souboji umřou, nevadí, přesunete se do dalšího těla. Z jejich krve také vytváříte zbraně, které vám pomáhají v boji. Přesunem z těla do těla také urychlujete pohyb po městě. Někteří obyvatelé města jsou takzvané rarity, mohou se s vámi více synchronizovat. Ty by měly mít i větší vliv na příběh, možná tedy to jsou právě ty postavy, které jsme viděli v traileru.

Na závěr ještě zmíníme hudební stránku, o kterou se stará Akira Yamaoka, autor hudby Silent Hillu.

Slitterhead vychází 8. listopadu/novembera pro PC, Xbox Series X/S a poslední dvě generace PlayStationu. Verze pro PS5 také obdrží fyzickou edici.

A pokud nemáte body hororu dost, těšit se můžete i na The Thing: Remastered, který předělávají Nightdive Studios.