Sportovní svět se po globální pandemii koronaviru vrací pomalu zpět k normálu, ovšem nejen fotbalová klání se hrají bez přítomnosti diváků na stadionech. Populární britská televizní stanice Sky Sports se rozhodla k zajímavému kroku. Ve spolupráci s Electronic Arts vylepší atmosféru na prázdných stadionech. Divákům u televizních obrazovek bude pouštět zvuky z plných stadionů ze hry FIFA 20.

Cílem Sky Sports je přinést nejlepší zážitek z fotbalových zápasů a co nejlépe napodobit živou atmosféru. „Když byly zápasy pozastaveny, spoustu času jsme přemýšleli o tom, jak vysílat novým způsobem, abychom přilákali fanoušky a spojili je, když nemohou sedět na stadionu,“ cituje Roba Webstera, ředitele Sky Sports, magazín The Verge.

Přečtěte si také: Fotbalová asociace bojuje za návrat české ligy do série FIFA

Diváci u televizních obrazovek si na stanici Sky Sports budou moci vybrat, zda se budou dívat na zápas s přidaným zvukovým efektem nebo bez něj. To není jediné vylepšení, Sky Sports na svých stránkách a aplikaci umožní fanouškům sledovat výběr zápasů s přáteli ve video místnosti a povídat si.

Premier League, nejvyšší anglická soutěž, začne za dva týdny - 17. června se střetne Aston Villa proti Sheffield United a Manchester City vyzve Arsenal.

Osobně jsem zvědav, jak budou zvuky ze hry působit. FIFA 20 má mnohem živější stadiony než dříve, ale při sledování živého zápasu si je nedokážu moc představit. Co vy? Pokud bude experiment úspěšný, možná se pro něj rozhodnou i další stanice a sporty, včetně Formule 1. Královna motorsportu startuje v červenci a možná také přemýšlí o využití zvuků ze hry F1 od Codemasters.