Neobvyklý simulátor I Am Jesus Christ se připomíná ve vánočním traileru s betlémem, který byl vytvořen v enginu hry. Předešlé video bylo k vidění před rokem, šlo ale pouze o CGI.

Simulátor života Ježíše Krista se inspiroval historií Nového zákona. Na hře pracuje nezávislé polské studio SimulaM. To plánuje na začátku roku 2021 zahájit na Kickstarteru crowdfunding a vybrat od hráčů potřebné peníze. Použity budou na dokončení PC verze, která vyjde přes Steam někdy v průběhu příštího roku.

„Jsme ambiciózní ohledně rozsahu a úrovně detailů. Chceme hru, která dá hráčům možnost interakce s více než 60 biblickými postavami a provést více než 30 zázraků, včetně krmení mas, vzkříšení mrtvých, uzdravování nemocných, pomáhání malomocným a navrácení zraku nevidomým. Připravujeme Svatou zemi, včetně Jeruzaléma a oblasti Galilejského jezera, kde Kristus strávil spoustu času,“ uvádí tisková zpráva s tím, že pro postavy mají být využiti herci.

„Jste připraveni bojovat se Satanem v poušti, uzdravovat nemocné a pomáhat potřebným?“ ptají se tvůrci.

I Am Jesus Christ má vyprávět neuvěřitelné události Ježíšova života - od jeho narození a dospělosti až po ukřižování a vzkříšení. Připraveny budou tradiční herní mechaniky jako jsou úkoly, schopnosti a možnost procházet otevřeným světem.

Celé neobvyklé dobrodružství má být na více než 10 hodin. Cestovat budete přes poušť, vodu a hory. Vše vyvrcholí slavným příběhem Kristova ukřižování a jeho vzkříšení. K dispozici budou učedníci Krista.