Polské studio Bloober Team se pochlubilo novými podrobnostmi o remaku Silent Hill 2. Vývojáři chtějí, aby se hráči více ponořili do atmosféry. Za tímto účelem jim umožní vypnout prvky uživatelského rozhraní a zapnout filtr z 90. let se zrněním. Ten by měl oslovit zejména fanoušky původní hry z roku 2001.

Jak můžete vidět na krátkém videu sdíleném na sociální síti X, tak prvky uživatelského rozhraní půjdou zcela vypnout. Neuvidíte žádné ukazatele. Pozornost bude nutné věnovat vizuálním podnětům, zvukovým efektům a chováním Jamese. Hlavní hrdina vám pomocí animací a výrazů tváře naznačí, zda je zraněný. James se bude také dívat směrem k důležitým lokacím.

Tvůrci si hraní bez HUDu užívají a podle nich jde o nejpohlcující způsob hraní. Dle prvních reakcí jsou nadšeni také hráči. Co vy?

Silent Hill 2 Remake vyjde 8. 10. letošního roku na PC a PlayStation 5. Pokud toužíte po více, tak je tady více než hodina z úvodu. Vše se svolením Konami natočil japonský YouTuber.

Video ukazuje průzkum, boj zblízka i řešení hádanek. Pochopitelně jde o spoilery. Pokud si video pustíte, můžete přeskočit na čtrnáctou minutu.

Ve hře hlavní hrdina James Sunderland cestuje do města Silent Hill poté, co obdrží dopis od své zesnulé manželky. Na hráče čeká surrealistická hororová akce, která by měla v průměru vydržet 16 až 28 hodin. Když budete chtít prozkoumat vše, tak to bude více než 20 hodin.